Hazırlık istemiyorsan Köy Hizmetleri de olabilir. Sanırım popüler.
Oldukça iyi seçimler, zaten İstanbul`un en iyi liselerinden.
Erken yazarsan Vefa`ya girme şansın oldukça var. Cağaloğlu biraz daha zor, her ne kadar daha düşük puanlı almış olsa da Hüseyin Avni Sözen Cağaloğlu`na göre biraz daha zor, Kadıköy Anadolu ise eğri oturalım düz konuşalım zor. Ama yazarsanız yine de girme şansınız var.
Ben 3.40 ile Atatürk Lisesi hedefliyorum. Benden inançlısı yoktur. Ama kazanacağıma inanıyorum.
Söylemem gerekiyor, eğer okulun sağlıyorsa kesinlikle ikinci dile İspanyolca seç. Gerçekten potansiyel bir iletişim sağlar.
İki senaryo kurgulamalıyız.
İlk olarak okulunda İspanyolca, Fransızca, Almanca hatta tut ki Çince var (Atatürk Lisesi`nde var, orayı yazmazsan hoş olur. Biraz kırılmış ama hala dirençli hissediyorum). Eğitimini yönlendirme şansın oldukça yüksek. İstediğin gibi bir yol izleyebilirsin. Bu bir artı
İkinci olarak da Galatasaray yanlış bilmiyorsam İngilizce, Fransızca ve Almanca veriyor. Hazırlık Fransızca olduğundan oradan ilerlersiniz, üzerine de İngilizce veya zaten İngilizce olacağından Almanca. İki dil var. Yönlendirme şansınız düşük, ama bu sayede de daha odaklı bir çalışma yapıyorsunuz. Bu yöntemden ayrılamadığınızdan, istikrar korunuyor.
Onu anladım. Fakat ne bileyim, üzüyor işte.
Şöyle güzel bir hazırlık kazanayım, sana da kartpostal yollarım.