Soru olarak hesaplanıyor. Direkt X diye bir hesap formülü yok.
Standart sapma soruları birçok kişinin yanlış yaptığı, az sayıda öğrencinin doğru yaptığı sorulardır. Bu sınavdan sınava değişir. Genellikle böyle sorular matematik, Türkçe derslerinde olur. Bunu özellikle hocalar bunu standart sapma yapalım diye soruları yazmıyorlar. Öğrenciler yanlış yaptığı için standart sapma oluyor. Genellikle 2 ders dedim çünkü en çok öğrencileri zorlayan 2 ders de bu. Doğal olarak da en fazla standart sapma burada oluyor.
Yanlış hatırlamıyorsam az kişinin yapabildiği soruları doğru yapmak daha fazla puan getiriyordu diye hatırlıyorum ben.Peki çoğu kişinin doğru yaptığını yanlış yapan birinin daha mı az puanı gidiyor yoksa daha mı fazla puanı gidiyor?
Onu biliyorum ancak çok kişinin yaptığı soruyu yanlış yapmak daha mı az puan eksiltiyor yoksa daha mı fazla puan eksiltiyor?Yanlış hatırlamıyorsam az kişinin yapabildiği soruları doğru yapmak daha fazla puan getiriyordu diye hatırlıyorum ben.
DERSLER | KATSAYILAR 2023 |
TABAN PUANI | 194,752082 |
TÜRKÇE | 4,348683717 |
MATEMATİK | 4,253881347 |
FEN | 4,123078077 |
İNKILAP | 1,66650784 |
DİN | 1,899422486 |
YABANCI DİL | 1,507575189 |
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.