LGS stresi için ne yapılabilir?

mdra

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 gün sonra yani 15 Haziran tarihinde LGS sınavı var ve düşük almaktan çok korkuyorum. Stres içindeyim, çok fazla kafaya takıyorum. Oyun oynarken, dışarıda her ne iş yaparsam yapayım aklıma LGS sınavının yaklaştığı geliyor ve strese giriyorum. Denemelerim 350-360 civarında, bazen 390 yapıyorum ama sırf senenin başında 440 aldığım için benden umutlular. Anlamıyorum, tek bir denemede nasıl bu kadar umutlandılar? Onları da hayal kırıklığına uğratmaktan korkuyorum.
Zaten LGS stresi var, bir de koşul koyuyorlar. Kısa zaman önce bilgisayarım bozuldu. Zaten çok iyi bir şey değildi ama bana yetiyordu. Babam, "LGS sınavından yüksek al, sana yeni bilgisayar; eğer alamazsan bilgisayar yok." diyor. Zaten bu zamana kadar istedim, almadı. Belki alır diyordum, şimdi hiç almayacak. Yaz tatilini zehir edecekler, ben de sanayide çalışıp kendim almayı planlıyorum.
Bu konuyu büyüklerimden tavsiye almayı ve dertleşmek için açtım.

İstediğim bölüm 360 puan isterken ben 358 aldığım için gidememiştim. 2 yıl sonra o bölümü yıktılar. Bu işler hep nasip hep kısmet, güzel bir lise tutturmaya bak yeter. LGS ile gidemezsen OBP ile gidersin birçok liseye.

Bende şu an hiç yok seninle aynı puanlardayım sıkıntı etme LGS'den sonrasını düşün bir hedefin varsa seni motive eder

Aynısını yaşıyorum iyi bir lise kazanamazsam taşınıcağız ve hiç istemiyorum.

İyi puan da alsan kötü puan da alsan 4 sene sonra bir anlamı kalmayacak zaten. En büyük değişiklik arkadaş çevrenin kalitesi olur.

En doğru yanıtı bu arkadaş vermiş. Düz liseye gittim, aynı okuldakiler en iyi üniversitelere girecek kadar puan alıyor denemelerde. Fen lisesine gitselerdi çok da bir şey değişmezdi. Lise bayağı geçici bir süreç o yüzden umursama bile kardeşim o sınavı.

Sınava girindiğin zaman o stres kaybolur merak etme

Meslek lisesine gidip tıp kazanan var bende LGS'ye gireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…