LGS sürecinde netler nasıl?

Türkçe 11 D 6y.
Mat 4D 2y.
Fen 12D 5y.
İngilizce 2D 2y.
Din 10D.
İnkilap 10D.

Ailemin maddi durumundan dolayı dershane veya özel ders almıyorum.
Netlerin fena değil aslında ama tavsiyelerim var yine de:
Türkçe ve Matematiğe odaklan.Türkçe için her gün paragraf ve sözel mantık çözmeye özen göster. Matematik için özellikle yeni nesil soru çöz. Fenin zaten çalıştıkça geliyor. Onun dışında ara dersleri de hafif; tempolu şekilde çalış.

Bu arada 3 yıl önce girmiş bir abin olarak şunu söyleyeyim: Dershaneye gitmemen sorun değil hatta daha iyi. Ben gittim ve hiç bir yarar ve gelişme görmedim. Tam tersi karantina da hem zamanı yedi hem de yorgunluktan eve gelince çalışamıyorum. Dershaneye şuan yaptığım gibi 11 ve 12 gidilir bence. Kısacası bunun için canını sıkma derslerine odaklan. İnşallah güzel bir yer kazanırsın da "Lise Tavsiyeleri" yazmaya da uğrarsın :D

Netlerin fena değil aslında ama tavsiyelerim var yine de:
Türkçe ve matematiğe odaklan. Türkçe için her gün paragraf ve sözel mantık çözmeye özen göster. Matematik için özellikle yeni nesil soru çöz. Fenin zaten çalıştıkça geliyor. Onun dışında ara dersleri de hafif; tempolu şekilde çalış.

Bu arada 3 yıl önce girmiş bir abin olarak şunu söyleyeyim: Dershaneye gitmemen sorun değil hatta daha iyi. Ben gittim ve hiçbir yarar ve gelişme görmedim. Tam tersi karantina da hem zamanı yedi hem de yorgunluktan eve gelince çalışamıyorum. Dershaneye şu an yaptığım gibi 11 ve 12 gidilir bence. Kısacası bunun için canını sıkma derslerine odaklan. İnşallah güzel bir yer kazanırsın da "lise tavsiyeleri" yazmaya da uğrarsın :D

İnşallah teşekkür ederim bu yanıtınız için.

Matematik ve feni test + konu tekrarı ile geliştirin. Türkçe için dil bilgisi konularında mı yoksa paragraflarda mı sorun çektiğinize bakın. Ona göre test + kitap okuma veya test + konu tekrarı şeklinde bir çalışma yaparsanız daha başarılı olursunuz.

Matematik ve feni test + konu tekrarı ile geliştirin. Türkçe için dil bilgisi konularında mı yoksa paragraflarda mı sorun çektiğinize bakın. Ona göre test + kitap okuma veya test + konu tekrarı şeklinde bir çalışma yaparsanız daha başarılı olursunuz.
Teşekkürler hocam sizede.

Hocam 50 soru çok az minimum 100 soru çözmelisiniz. 15 tatilde full 1.dönem tekrarı yapın.

Ayrıca ingilizceyide full yapmalısınız
Sizede teşekkürler.

Türkçe 11 D 6y.
Mat 4D 2y.
Fen 12D 5y.
İngilizce 2D 2y.
Din 10D.
İnkilap 10D.

Ailemin maddi durumundan dolayı dershane veya özel ders almıyorum.

Doğruyu söylemek gerekirse pek iyi değil, türkçe ve feni en az 15 matematiği en az 10 net ve üzerine çıkarman gerek. Paragraf çözmen çok önemli, yeni nesil sorular çok uzun olduğu ve yorumlama becerisi gerktirdiği için sadece türkçede değil, diğer derslerde de fayda sağlayacaktır, konu eksiğin varsa konuyu öğrenmeden soru çözmek pek fayda sağlamaz, önce eksiğin olan konu hakkında youtube'den video izle sonra kolaydan zora doğru soru çözerek bilgini pekiştir. Her hafta deneme çözmen önemli, denemede hangi konularda zayıf olduğunu analiz edip ona göre çalışmalısın, ara tatilde haftada 2 deneme çözebilirsin. Youtube'den yayın önerilerini izle ona göre kitap al. Umutsuzluğa kapılma, daha 5 ay var. Benim kardeşim geçen sene girdi ona ben rehberlik ettim, ilk dönem matematik netleri 5'in altındaydı, ikinci dönem çalıştı ve sınavda 18 net yaptı şuan hedeflediği lisede, iyi çalışırsan sen de netlerini yükseltebilirsin. Umarım istediğin sonucu yaparsın, iyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı