LGS tercihlerinde okulun yazılma sırası yerleşmeyi etkiler mi?

Kai4ra

Decapat
Şimdi diyelim son 2 kişilik boşluk kalmış, birisi benim. Ben o okulu 2. sıraya, diğer kişi ise 1. sıraya yazmış. Bu sıralar kimin gireceğini etkiler mi? Yoksa sadece puan mı?

Şimdi diyelim son 2 kişilik boşluk kalmış, birisi benim. Ben o okulu 2. sıraya, diğer kişi ise 1. sıraya yazmış. Bu sıralar kimin gireceğini etkiler mi? Yoksa sadece puan mı?
eğer senin 1.tercihin tutarsa otomatik olarak 1.se yerleştiriliyorsun eğer 1. tercihin tutmaz ise 2ye koyuyorlar yani gitmek istediğin okulu 2.ye yazdıysan 1.tercihin tutmaması gerek.1.tercihe yazan kişinin puanı vesayre eğer o okulu karsılıyorsa o daha avantajlı sanırsam

Tercihte hangi sıraya yazdığınız sizin yazdığınız okullardan birden fazlasının tuttuğu durumda öncelikli tercihinize yerleşmeniz konusunda etkili. İki ayrı bireyin yerleşmesi konusunda önce puana bakılır. Puanı yüksek olan yerleşir. Eğer her değişken aynı olursa diğer kişiyle, o zaman tercih sırasında öne yazan yerleşir. Sırasıyla LGS, OBP, Yaş, YBP eşitse son olarak tercih sırasına bakılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı