LGS Türkçe denemelerinde çok fazla yanlış çıkması

Reis_Gezer

Decapat
Daha fazla  
LGS için yapılan denemelerde genellikle 6-7 yanlış çıkıyor ve 1 matematik veya 1 fen çıkıyor genellikle Türkçede 3-4 yanlış oluyor ve bunu çözemiyorum. Diğer dersler çok iyi ama Türkçem berbat günlük 40 50 paragraf çözüyorum ama düzelmiyor. Ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir?

LGS için yapılan denemelerde genellikle 6-7 yanlış çıkıyor ve 1 matematik veya 1 fen çıkıyor genellikle Türkçede 3-4 yanlış oluyor ve bunu çözemiyorum. Diğer dersler çok iyi ama Türkçem berbat günlük 40 50 paragraf çözüyorum ama düzelmiyor. Ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Kitap okuman lazım,sadece paragraf ile olmaz.

Genellikle tarih romanları.

Önceden gelen bir kitap okuma alışkanlığın yoksa LGS senesinde kitap okumaya başlamanın Türkçeye bir katkısı olmaz. Günlük 40 50 paragraf çok fazla ayrıca. Çok fazla paragraf çözmek netlerini olumsuz etkileyebilir. Günlük 20-25 soru yeterli.

Yaklaşık 4 senedir okuyorum.

Genellikle tarüh romanları.
Daha klasik ve türk edebiyatı okursanız daha fazla yararlı olur sizin için ve soruları tane tane okuyun.
3-4-5 paragrafı soru bankasını bitir.
Birde Türkçede nerede yanlış yapıyorsun sadece paragraf damı cümlede anlam mı dil bilgisi onlara yönel biraz.
10 paragraf
10 sözcükte
10 cümlede anlam yap her gün yeter 50 soru çok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı