LGS yerleştirme mantığı nasıl işliyor?

hido06

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G870/i7-12700H/RTX 4060/32 GB
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kardeşim bu yıl LGS'ye girdi. Hem OBP ile hem LGS puanı ile tercih yapıyoruz. Her iki tarafta da yerleşebileceği okullar mevcut. Bu durumda yerleşmede sistem hangisine öncelik tanıyor? Soruyu sorma sebebim de OBP ile daha iyi liseler geliyor ve LGS puanı ile saçma bir liseye gitmesini istemiyorum, durum bu.

Arkadaşlar kardeşim bu yıl LGS'ye girdi. Hem OBP ile hem LGS puanı ile tercih yapıyoruz. Her iki tarafta da yerleşebileceği okullar mevcut. Bu durumda yerleşmede sistem hangisine öncelik tanıyor? Soruyu sorma sebebim de OBP ile daha iyi liseler geliyor ve LGS puanı ile saçma bir liseye gitmesini istemiyorum, durum bu.

Bulunduğunuz bölgedeki iyi liselerin yanında yaşayan akrabanız varsa kardeşinizin ikametgahını oraya alın adres bazlı tercihle orayı tercih edin en iyi liseye bu şekilde girebilir sistemin açıklarından bir tanesi bu. Sorunuzun cevabı olarak OBP ile daha iyi lise geçiyorsa öyle tercih yapın ama LGS puanı OBP'den önce geliyor unutmayın kontejyanlara bakarak iyi bir liseye gönderebilirsiniz.

Öncelikle LGS puanına göre bakılıyor. Eğer okullar kabul ediyorsa kabul eden en yüksek tercıh sırasındaki okul çıkar. Eğer LGS puanı ile yerleşemezse OBP'ye bakarlar (Ortaokulda ismi bu mu bilmiyorum) Eğer OBP ile gitmesini isterseniz 490 puanlık fen liseleri vs. varsa oraları yazın. Yaşadığınız ili bilmiyorum ama genel konuşacak olursak 400 puandan aşağısındaki neredeyse tüm okullar OBP ile alanların kalitesindedir (Öğrenci kalitesi olarak) 400 paun üstü almışsa OBP ile uğraşmanızı pek tavsiye etmem.

Lgs puanı ile kötü liseler geliyor sadece obp ile tercih yapacağız. Cevaplarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. 🙏

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı