LGS yüzdelik dilim

Sınav Sonucunuza Göre Aşağıdakilerden Hangisi'nin Yüzdelik Dilimi Diğerine Göre Daha İyi?

• Oy verenlerin toplamı
    28
Makaleler
1
Herkese merhaba. Bugün saat 9.00'da açıklanan sınav bizi şaşırtmaya devam ediyor. Direkt olarak konuya giriyorum. MEB'in sitesinden sonucumu sorguladığımda yüzdelik dilimim 0, 89 gözükürken ( fotoğraf-1) E-Okul'un tercih yapma bölümünden baktığımda ise Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim'in dışında bir de İl Başarı Yüzdelik Dilim'inin çıktığını görüyorsunuz. (Fotoğraf-2) Yani tercih yaparken Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim ile değil İl Başarı Yüzdelik Dilimi ile yapacağız. Ben 0, 89 aldım, istediğim liseye - Atatürk Anadolu Lisesi - yerleşeceğim derken büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Sizin de uğramamanız adına bu konuyu açma gereği duydum.
Ek: Sonucunuz kötüleştikçe aradaki fark daha da artıyor. Örneğin arkadaşımın Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim'i %6 küsur iken İl Başarı Yüzdelik Dilimi yaklaşık %8. Başka bir arkadaşımın da Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim'i 0, 3 iken İl Başarı Yüzdelik Dİlimi 0, 5
2. Ek: İl Başarı Yüzdelik Dilimi, adı üstünde hangi ilde sınava girdiyseniz o ilin yüzdeliğini belirtiyor. Ben yukarıdaki yazdıklarımın hepsini Ankara ili için yazdım. Başka illerde yaşayanlar da İl Başarı Yüzdelik Dilimleri'nin Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimleri'ne olan artış-azalışı paylaşırlarsa sevinirim.
Fotoğraf-1:

1594903329852.png

Fotoğraf-2:

1594904546496.png

Yani tercih yaparken Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim ile değil İl Başarı Yüzdelik Dilimi ile yapacağız.
Bundan emin misin? Bence bu sadece bilgi olsun diye veriliyor.
Diyelim ki ben İstanbul'da sınava girdim. Ama Ankara'ya taşınacağım. O zaman ne olacak?

Başka ile gideceksen genel yüzdelik dilimle gidiyorsun sanırım.
Öyle saçmalık mı olur? Daha doğrusu öyle olursa saçmalık olur. Bu sefer genel ile ili nasıl kıyaslayacak? Madem il ile yerleşiliyor, neden genel hesaplanıyor ki?

Tercih ve yerleştirme genel yüzdelik dilim üzerinden yapılır.

Öyle saçmalık mı olur? Daha doğrusu öyle olursa saçmalık olur. Bu sefer genel ile ili nasıl kıyaslayacak? Madem il ile yerleşiliyor, neden genel hesaplanıyor ki?

Sanırım dedim emin değilim ki çok saçma olur öyle olursa dediğiniz gibi.Adam genelde 0.5e girecek il içinde 1e girecek başka biri genelde 0.8e girdiği için onun önüne geçecek.Saçmalık.

Öncelikle ceza yemiştim, geç cevap veriyorum kusura bakmayın.

Gerçekten başka "il"e taşınma olayını hiç düşünmemiştim araştırmak lazım. MEB'in geçen sene yayınladığı raporda liselerin en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimi acaba il içi yüzdelik dilim mi yoksa ülke geneli yüzdelik dilim mi?
İl puanı menüsünü göremedim. Sınav bilgileri menüsü bomboş. Akşama doğru yaparlar herhalde.
E okul sitesine girdikten sonra kırmızı ile işaretlediğim bölüme tıklayacaksın. Daha sonra açılan pencerede üst taraftaki mavi kutucuğu seçeceksin. Oradan gerekli bilgileri girdikten sonra "Sorgula"ya tıkla ve puanın gözüküyor.
1594916310358.png

Herkese merhaba. Bugün saat 9.00'da açıklanan sınav bizi şaşırtmaya devam ediyor. Direkt olarak konuya giriyorum. MEB'in sitesinden sonucumu sorguladığımda yüzdelik dilimim 0, 89 gözükürken ( fotoğraf-1) E-Okul'un tercih yapma bölümünden baktığımda ise Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim'in dışında bir de İl Başarı Yüzdelik Dilim'inin çıktığını görüyorsunuz. (Fotoğraf-2) Yani tercih yaparken Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim ile değil İl Başarı Yüzdelik Dilimi ile yapacağız. Ben 0, 89 aldım, istediğim liseye - Atatürk Anadolu Lisesi - yerleşeceğim derken büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Sizin de uğramamanız adına bu konuyu açma gereği duydum.
Ek: Sonucunuz kötüleştikçe aradaki fark daha da artıyor. Örneğin arkadaşımın Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim'i %6 küsur iken İl Başarı Yüzdelik Dilimi yaklaşık %8. Başka bir arkadaşımın da Türkiye Geneli Yüzdelik Dilim'i 0, 3 iken İl Başarı Yüzdelik Dİlimi 0, 5
2. Ek: İl Başarı Yüzdelik Dilimi, adı üstünde hangi ilde sınava girdiyseniz o ilin yüzdeliğini belirtiyor. Ben yukarıdaki yazdıklarımın hepsini Ankara ili için yazdım. Başka illerde yaşayanlar da İl Başarı Yüzdelik Dilimleri'nin Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimleri'ne olan artış-azalışı paylaşırlarsa sevinirim.
Fotoğraf-1:

Eki Görüntüle 616350

Fotoğraf-2:

Eki Görüntüle 616372
Tabi öyle olacak. Ben geçen sene girdiğimde İl yüzdelik dilimi yoktu Türkiye geneli yüzdelik dilimimle tercih yaptım. Sana tavsiyem Atatürk Anadoluyu tercihlerine yaz yine her ihtimale karşı zaten 10 tane tercih hakkınız var. Ben de Ankara'da yaşıyorum ve Ankara'da bildiğim ve senin kesin gireceğin liseler şunlar: Gazi Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Fen Lisesi, Özkent Akbilek Fen Lisesi, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi. Bunlar benim bildiğim ve Ankara'nın en iyi okulları. Tabi sen daha detaylı araştırma yaparak tercih yapacaksın elbette ki. İnşalllah güzel bir okula gidersin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı