LGS zor kaynak korkusu nasıl çözülür?

sorupat

Zeptopat
Daha fazla  
LGS26 seneye ve kaynak almak istiyorum ama okyanus Master gibi zor kaynak alınca yapamayacakmışım gibi hissediyor ve korkuyorum. Bu korku 8. sınıfa yeni geçtim diye mi oluyor bilmiyorum ama ben strese sokuyor. Korkulacak bir şey var mı bu konuda?

LGS26 seneye ve kaynak almak istiyorum ama okyanus Master gibi zor kaynak alınca yapamayacakmışım gibi hissediyor ve korkuyorum. Bu korku 8. sınıfa yeni geçtim diye mi oluyor bilmiyorum ama ben strese sokuyor. Korkulacak bir şey var mı bu konuda?
Direkt en zor kaynaklar yerine ilk başta kazanım sorularını çözmek daha mantıklı, eğer ki 10 sorunun 8-9'unu doğru yapabiliyorsan yeni nesil sorulara geçiş yapabilirsin. Eğer ki çözemezsen çözümlerini öğren geç. Sonrasında aynı soruyu yardım almadan çözmeye çalış, çözemezsen tekrarla.

Direkt en zor kaynaklar yerine ilk başta kazanım sorularını çözmek daha mantıklı, eğer ki 10 sorunun 8-9'unu doğru yapabiliyorsan yeni nesil sorulara geçiş yapabilirsin. Eğer ki çözemezsen çözümlerini öğren geç. Sonrasında aynı soruyu yardım almadan çözmeye çalış, çözemezsen tekrarla.

Peki böyle yeni nesil kaynakları ne zaman almamı önerirsin?

Mantıken zor kaynak çözmek hangi sınava girecek olursan ol eğer daha yeni başlıyorsan zor gelecektir. Ben bu sene YKS'ye gireceğim, matematik temelim olmasına rağmen zor kaynak çözememe korkusu var şimdiden. Başta kolay kaynaklarla başla, zor kaynakları geliştiğini hissedersen çözersin.

Direkt zor kaynaklarla başlamayın. Önce kolay, sonra orta ve en son zor kaynak çözün. Yoksa zaten zor soruları çözemeyeceğim korkusuyla kafayı yersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı