LGS'de başarılı olmak için nasıl çalışılmalı?

Daha fazla  
Yaz boyu oyun oynadım, aklım yeni basima geldi. Kitap vb. okumadım ve bu sinav icin kitap okumanin onemli oldugunu soyluyorlar. Yeni yeni konulara başladım, paragrad falan cozuyorum ve 17 paragraf sorusundan 2 yanlış cikiyor. Paragraf cozerken dikkat eksikligim oldugunu ve soruyu anlamadigimi fark ettim, yuksek ihtimal kitap okuma ile ilgili. Hedefim yuzde 3 dilim (460 puan) oyun oynamayi vb. biraktim, nasıl basaririm?

Kardeşim ben bu sene 9a geçtim. Lgsye tek tük çalıştım hergün oyun oynadım ve denemeden denemeye ders çalıştım bunu yapma. Zamanın varsa günde en az 2saat konu çalışması harici soru çöz netlerinin arttığını görürsün. ben çok pişman oldum keşke çalışsam dedim sen bu duruma düşme başarılar diliyorum gönnünde yatan okulu kazanırsın inşallah.

Kaliteli kitaplar alarak başlayabilirsin. Bu kitaplar hakkında çok bilgim kalmadı çünkü ben geçtim o dönemlerden, dershaneye yazılabilirsin tabii maddi durumun iyiyse, ayrıca şöyle bir önerim var, eksik konularını gözden geçir. Ve arkadaşın dediği gibi konu çalışıp onun sorularını çöz. Umarım Başarırsın

Kendinizi bir şeyden kısıtlamanıza gerek yok, sadece işin tadını kaçırmayın. Paragraf çözmek sizi bir yere kadar götürür daha çok Türkçe dil bilgisi çözün bence. Matematikte ise (aslında bu her ders için geçerli) olabildiğince fazla soru çözüp soru tiplerine hakim olmak önemli. Ben oldukça fazla kitap okumuştum ama okumayan arkadaşlarım da vardı ve onlarda başarılı oldular yani bu önemli bir faktör değil. Geç kalmış değilsiniz, emin olun istediğiniz okulu kazanacaksınız.
Ayrıca ilk dönem sıkı çalışıp ikinci dönem salmayın.
İsterseniz yayıncılık örnekleri verebilirim.

Lgsye 0 çalıştım ve bu sene 280aldim günde 10 saat telefon oynama sürem vardı sana tek tavsiyem telefon sürenin azalt ve uyurken telefonu gerçekten uzak bir yere koy radyasyon yüzünden

Kendinizi bir şeyden kısıtlamanıza gerek yok, sadece işin tadını kaçırmayın. Paragraf çözmek sizi bir yere kadar götürür daha çok Türkçe dil bilgisi çözün bence. Matematikte ise (aslında bu her ders için geçerli) olabildiğince fazla soru çözüp soru tiplerine hakim olmak önemli. Ben oldukça fazla kitap okumuştum ama okumayan arkadaşlarım da vardı ve onlarda başarılı oldular yani bu önemli bir faktör değil. Geç kalmış değilsiniz, emin olun istediğiniz okulu kazanacaksınız.
Ayrıca ilk dönem sıkı çalışıp ikinci dönem salmayın.
İsterseniz yayıncılık örnekleri verebilirim.
Katılıyorum Kardesim :D

Bide kendi görüşüm olarak mozaik yayınları ve sinan kuzucunun kitaplarını çözebilirsin

Kardeşim ben bu sene 9A geçtim. LGS'ye tek tük çalıştım her gün oyun oynadım ve denemeden denemeye ders çalıştım bunu yapma. Zamanın varsa günde en az 2saat konu çalışması harici soru çöz netlerinin arttığını görürsün. Ben çok pişman oldum keşke çalışsam dedim sen bu duruma düşme başarılar diliyorum gönnünde yatan okulu kazanırsın inşallah.

Teşekkür ederim iyi dileklerin icin, kitap okumaya yeni başladım sıkıntı olmaz degil mi? 3 gunde 2 kitwp bitirmeye calisiyorum.
Gecen sene okul denemelerinden 360-420 arasi getiriyordum.

Kaliteli kitaplar alarak başlayabilirsin. Bu kitaplar hakkında çok bilgim kalmadı çünkü ben geçtim o dönemlerden, dershaneye yazılabilirsin tabii maddi durumun iyiyse, ayrıca şöyle bir önerim var, eksik konularını gözden geçir. Ve arkadaşın dediği gibi konu çalışıp onun sorularını çöz. Umarım başarırsın.

Nitelik super 8 paragraf aldim, bitti neredeyse. Matematik icinse Hiper zeka, fen icin okyanus falan aldim.

Günde 1-2 saat düzenli çalışmak yeterli. Bir iki güne yeniden oyun oynamak istersiniz birden bırakmanın anlamı yok. Dersine de çalış oyununu da oyna.

Pek sarmiyor artik oyunlar, onun yerine hobi ile ugrassam daha iyi olmaz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı