LGS'de yapılamayan sorular boş mu bırakılmalı?

Bu zekayla fen lisesinde okumak büyük başarı yalnız helal olsun.
3 tane devirli 0,33'ü toplarsan 1 eder zaten. 0,99 devir 1 kabul geçer. Hata yapıyorsun bir de dahi kesiliyorsun başıma.

En başta sıkıntı şurada, 1'i 3'e bölüp 0,33 diye bir hata yapıyorsun, sonra onu da 3 ile çarparsak 1 etmez diye ayrı bir hata yapıyorsun. 3 yanlış 1 doğruyu götürür, bu kadar basit.

3 tane devirli 0, 33'ü toplarsan 1 eder zaten. 0,99 devir 1 kabul geçer. Hata yapıyorsun bir de dahi kesiliyorsun başıma.

En başta sıkıntı şurada, 1'i 3'e bölüp 0,33 diye bir hata yapıyorsun, sonra onu da 3 ile çarparsak 1 etmez diye ayrı bir hata yapıyorsun. 3 yanlış 1 doğruyu götürür, bu kadar basit.

1'i 3'e bölünce devirli 0,33 çıkar 3 yanlış mı bir doğruyu götürür 4 mü onu bilmem.

1'i 3'e bölünce devirli 0,33 çıkar 3 yanlış mı bir doğruyu götürür 4 mü onu bilmem.
3 tane devirli 0,3'ü toplayınca da 1 bulursun işte. Onu bilmemenin sorumlusu benim zekam değil. 0,33 ile devirli 0,3'ü eşit sayıp mümkün olamayacağını savunuyorsun ve kendinle çelişiyorsun. ÖSYM sınavlarının çoğunda bir yanlış 1/(şık sayısı -1) net götürür

3 tane devirli 0, 3'ü toplayınca da 1 bulursun işte. Onu bilmemenin sorumlusu benim zekam değil. 0,33 ile devirli 0, 3'ü eşit sayıp mümkün olamayacağını savunuyorsun ve kendinle çelişiyorsun. ÖSYM sınavlarının çoğunda bir yanlış 1/(şık sayısı -1) net götürür.

Ben 0,33 derken devirli 0,33 demek istemiştim zaten ama sen normal 0,33 anladın herhalde.

Ben 0,33 derken devirli 0,33 demek istemiştim zaten ama sen normal 0,33 anladın herhalde.
Belirtmedin devirli diye, ayrıca 3 tane devirli 0,33'ü toplarsan da 1 yapar. 9 devri yok sayılır. 3 tane 0,33'ü toplayınca 1 etmez dediğin için söyledim.

Not: Sen dememişsin dostum, öteki hakaret eden şahıs söylemiş. Hayırlı akşamlar dilerim. Saygılar sevgiler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı