LGS'den düşük puan aldım

Lanchan

Hectopat
Sınavdan çıkınca çok mutluydum bayağı basit gelmişti teyzeme bütün herkese fen lisesi geliyor diye diyor seviniyordum. Cevapları kontrol edince 380'lerde bir şey alıyorum halbuki normal denemelerde 450 alıyordum. 30 Haziran'da babamın yüzüne nasıl bakacağım? 1 yılım boşa gitti.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende beklediğimden düşük aldım türkçeyle matı batırdığım için 390 geliyor

Dostum o kadar kafana takma hayat mı bitecek düşük aldın diye 2020 Haziran'da girmiştim LGS'ye 260 aldım hiç çalışmadım umurumdada değildi önemli olan üniversite kazanabilmek gerçi şu an üniversite bitirenlerin bile birçoğu işsiz vs.

Hocam öyle demeyiniz. Siz elinizden geleni yaptınız ama olmadı. Yaşadığınız şehirde var ise orta düzey veyahut o puanla alan bir Anadolu lisesi var ise orayı yazınız. Anadolu liselerinin amacı zaten o öğrenciyi oradan düzgün bir çerçevede eğitip mezun etmeyi amaçlar.

En iyisi bu dostum, bende 260 aldım hiçbir zaman umurumda olmadı. Sınavdan bir önceki gün sabaha kadar CS:GO girmiştim umursama seviyem o kadar yani.

Dünyanın sonu değil sınavlara, okula bu şekilde bağlanma. Şahsen ben en azından okulda verilen eğitimin dandik olduğunu düşünüyorum, 100 alsanda 400 alsanda Türkiye'nin sistemini kullanıyorsun sonuçta.

Bu kadar emin olup da karalar bağlama. Ayrıca o kadar sorunun cevabını nasıl hatırlıyorsun?

İnan bana LGS hiç ama hiç önemli bir sınav değil. Fen lisesi veya çok üst düzey bir liseye gidemediğin sürece bütün liseler aynı. Önündeki sınavlara bak, LGS boş.

Ben de yıllar önce LGS'ye girdiğimde, çıktığım gibi cevaplara bakmıştım. 370-380 civarı bir puan alacağım düşünüp günlerce üzülmüştüm. Ama sonucum geldiğinde 415 puan çıkardığımı gördüm. Belki de hesapladığınızın aksine iyi bir puan elde edersiniz ki umarım öyle de olur. Eğer sonuç kötü olursa da içiniz yine de rahat olsun. Sonuçta elinizden geleni yaptınız, üzülmenize gerek yok. Lise hayatına ve derslerinize odaklanın. Bu sınav o kadar da önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…