LGS'den düşük puan aldım

Bu benim bu gün yaptım büyük ihtimal 285 felan alıcam.

Haklısın Alp, gireli yıllar olmuş. LGS çok önemli değilmiş lise 3 e geldikten sonra anladım. YKS'yi kişi kendi kendini yetiştirerek de kazanabilir. Önemli olan sınav da o zaten.

Şu an meslek lisesindeyim benim bölümümde kodlama ve robotik kodlama öğretiyorlar geleceğin mesleği kodlama derlerki coderların çoğu parayı kırıyor yani demek istediğim meslek lisesine gitsen bile en azından elinde mesleğin olur.

Hocam bir şey söyleyeyim mi? İkimizde aynı kaderi yaşamışız... Bende 430 puan alacağım diye seviniyordum, anneme istediğim lisenin 36 puan üstünde alacağımı söyledim bir sürpriz olmazsa. Sonra gidip matematikten dikkat hatası ve yanlış yapmışım bir baktım 380. çok fazla üzüldüm kalbime iniyordu ya. 30 haziranda ne diyeceğim aileme ya? Ne yapacağız biz, belki 10 kere kötü aldığımı birilerine söyledim fakat ne yapacağımı şaşırdım artık. Halbuki çerez çerez işaretliyordum matematiği, bir baktım bom diye patlamışım.

Bu kadar emin olup da karalar bağlama. Ayrıca o kadar sorunun cevabını nasıl hatırlıyorsun?

Hocam sorudan hatırlanıyor maalesef. Maksimum 1-2 hata payı vardır.
Keşke hatırlamasaydım en azından umut olurdu...

Lise 12'ye geçecek biri olarak söylüyorum, eğer yüzdelik diliminiz kötü gelse bile dünyanın sonu değil. LGS 2019'da %9 aldım (halbuki puanım 2018'te olsa fen lisesi tutuyordu), ve %16 ile alan proje AİHL'ye yerleştim. Geçen sene okulum %24 ile aldı. Ona rağmen okulumuzdan Cerrahpaşa Tıp, Ankara Hukuk kazanan var. Anladığım kadarıyla liseler arası eğitim aynı ama fark, ortam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…