LGS'den kötü puan aldım

Onu kastetmiyorum meslek programında okuyan öğrenci için 4 yıllık lise sonu puanları bir özel hesapla ek puan kazandırıyor ve bu hala devam ediyor ya da hocalar tüm sınıfı kandırdı.

Onu kastetmiyorum meslek programında okuyan öğrenci için 4 yıllık lise sonu puanları bir özel hesapla ek puan kazandırıyor ve bu hala devam ediyor ya da hocalar tüm sınıfı kandırdı.
Devam etmiyor hocam kılavuzda yazıyor. Hocalarınız kılavuzu okumamışlar sanırım. Fakat her lisans programının meslek ve teknik lise kontenjanları var. O uygulama devam ediyor. Onda da okulu ilk 5'te bitiremezseniz girmeniz çok zor. Genelde en fazla 4-6 kontenjan oluyor.

MTOK ve ek puan kaldırıldı hocam. İnşallah derslerinizde başarılı olup yeterli puanı alabilirsiniz.
Kaldırılmadı hocam, ben öğretmenime sordum daha bugün kendisi aynı zamanda okul müdür yardımcısı böyle bir durumun olduğunu söylemedi aynı zamanda hala M.T.O.K duruyor?
Ha o zaman yine rahatım 2 senedir 1. yim okulda sorun yok.
Aynı zamanda babamda 30 yıllık Meslek öğretmeni aynı okuldayız ona da sordum böyle bir durumun olmadığını söyledi daha geçen sene M.T.O.K ve ek puan kullanarak Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne girmiş öğrencisi.
Ha bir de zaten M.T.O.K fakültelerine yerleşebilmek demek otomatikman ek puan almak demek çünkü zaten aynı fakültenin normal alan bir yeri 400 puanla alacaksa M.T.O.K kontejanından 350 ile alıyor. (Verdiğim sayılar misal puanlar arasındaki makas daralabilir veya genişleyebilir.)

Son düzenleme:
Hocam yanlış bilgilendirme yapmayın MTOK kontenjanının puanla söylediğiniz kadar alakası yok. Okul birincileri ve genel olarak puana göre sıralama yapılıyor ancak okullar da tercih sırasını esas alabiliyor. Sadece ek puan uygulamasının kılavuza göre kaldırıldığını söylüyorum babanızın öğrencisi geçen sene girdiyse geçen sene geçerli sayılmış olabilir. Fakat bu seneki kılavuza göre 30.03.2012'den önce meslek lisesinden mezun olmadıysanız cumhurbaşkanının torunu olsanız yine de ek puan alamayacaksınız. Söylediklerimin anlaşılmayacak ve uzatılacak bir konu olmadığını düşünüyorum. Daha fazla tartışacaksanız ve kılavuzda yazan şeyin aksini iddia edecekseniz kılavuzu bir kere daha okuyup yazmanızı tavsiye ederim. Ayrıca sorduğunuz kişilere de kılavuzu okumalarını tavsiye ederim. Geçtiğimiz sene üniversitemize gelen 2 meslek lisesi mezunu ek puan olmamasından yakınıyordu bu nasıl oldu onu da sorarsanız sevinirim. İyi sosyaller!

Hocam ben M.T.O.K diyorum ek puan değil zaten benim bahsettiğim ayrıca bu kılavuzun hepsini okuyacak vaktim yok maalesef hangi sayfalarında acaba?
Burada M.T.O.K gözüküyor.

8. Sınıf çocuğuna bunları soranda ayıp. Bir tane soru vardı üçgen üçgen yukarı doğru çıkıyordu onu ben okudum ama anlamadım. Eve geldiğimde bir baktım herifler Pisagor istiyormuş. Çok zordu. Fen, Türkçe, İnkılap, İngilizce, Din bu derslerde bizim dershanede en iyiyi ben yaptım(sadece benim kendi sınıfımda. Sadece ). Ama: matematikten 1 doğru 2 yanlış olunca patladım. Moralini bozma. Yakın liseye gitceğiz.

Benimki o kadar yakın ki öğrenci zili ile uyanırım, öğretmen zili ile de derse yetişirim

Bu arada gerçekten M.T.O.K ve ek puan kaldırıldıysa büyük adaletsizlik olmuş ancak ben hala M.T.O.K fakültelerinin kapandığını düşünmüyorum ek puan konusunda haklı olabilirisiniz.
Sayfa 52. Tablolar 3A-3B-3C hocam.
Şuan kontrol ettim de direk ek puan alacaklar listesinde Meslek Liseleri diye bir grup yok sanırsam ek puan olayını kaldırmışlar.
Anadolu Öğretmen Lisesi diyor bu Liseler kapatılmadı mı?
Ama başka bir kaynak kılavuzda ise var iyice kafam karıştı.
2021 Tarihli haber. Ama bu 4 yıllık fakülteler için geçerli değil sanırım TYT ile alan Önlisans programı.
Sayfa 52. Tablolar 3A-3B-3C hocam.
Neyse verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kafamda hala bin bir soru var ancak ben sırtımı M.T.O.K'ye yaslamadığım için kapansalar da çok sorun değil benim açımdan sadece, M.T.O.K' yi en kötü ihtimalle yazarım diye düşünüyordum eğer kapandıysa yapacak bir şey yok.
Umarım kapanmamıştır

Son düzenleme:
Moralini bozma hayat devam ediyor. Daha önüne çok fırsat çıkacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…