LGS'den korkmak

Ben bu yıl çıktım... Hiç beklediğim gibi geçmedi! Sınıf denemelerimi 480 gibi puanlara kadar çıkarmıştım ve çok umutluydum ama LGS zamanı sınav anını iyi yönetemedim 444 puanla çıktım sınavdan. Sonuç olarak çok bir şey değişmedi ve yaşıyorum. Şehir dışına çıkmadım ve yakınımdaki fen lisesini tercih ettim. Rahat olmak ve sınav anında ne yapacağını bilmek bazen çalışmış olmaktan daha önemli olabiliyor. Katılabileceğin tüm denemelere katıl ve fırsatları değerlendir. Mutlaka en kötü ihtimallede olsa çalışmanın karşılığını alacaksın. Tek umudun okulsa zaten pek bir yere gelemezsin. Kendini okul dışında geliştirmeye bak!

Çalışıyorsan sorun yok panik yaparsan sınav anında emeklerin de yok olur sen yapman gerekeni yap OBP seçeneğini hiç düşünme ortaokul kolay çünkü herkes iyi getiriyor ama yapamazsan da dünyanın sonu değil tabii ki.

Bol bol kitap oku. Zaten yeni nesil sorularda en önemli şey, okuduğunu anlamaktır. Paragraf çalışırsan, stresten uzak kalırsan güzel netler alırsın. Elinden geldiğince denemelere girmeye çalış.

Bol bol kitap oku. Zaten yeni nesil sorularda en önemli şey, okuduğunu anlamaktır. Paragraf çalışırsan, stresten uzak kalırsan güzel netler alırsın. Elinden geldiğince denemelere girmeye çalış.

LGS senesi kitap okumaya pek vakit kalmıyor genelde. Kitap okumaktansa paragraf çözmesini öneririm, daha hedefine yönelik.

Kesinlikle kitabın zaman açısından da anlama açısından da faydalı olduğunu düşünüyorum.

LGS senesi kitap okumaya pek vakit kalmıyor genelde. Kitap okumaktansa paragraf çözmesini öneririm, daha hedefine yönelik.

Kitap okumasına vakit kalabilir bende YKS sınavına hazırlanıyorum uyumadan önce en azından 20-30 sayfa kendisine ayırabilir bence.

Sana açık konuşacağım. OBP yüksek tut ne olur olmaz. Çevrende gelip sana LGS önemli bir sınav değil, çok zor vb. lafları dinlememeni tavsiye ederim. LGS önemli. Gideceğin ortamını, başarını etkileyecek. Kaygı, korku bunlar olur, geçip geçiçidir. Kendini rahat tut. Derslerine iyi bir şekilde çalış. Şimdi bir korkun var ama okulunda bir deneme sınavına girer güzel bir sonuç yaparsın motivasyonun artar, özgüvenin artar ve geçer. Korku çalışmadığından olur. O yüzden çalışıp başarılı ol. Sana güveniyorum 1 Haziran 2025 tarihinde tekrar görüşmek dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…