LGS'den korkmak

Kitap okumasına vakit kalabilir bende YKS sınavına hazırlanıyorum uyumadan önce en azından 20-30 sayfa kendisine ayırabilir bence.

Bu zamana kadar okuma alışkanlığı kazanması gerekirdi. Okuma alışkanlığı olmayan birinin bu sayfa sayılarına bu sürede alışması zor. LGS senesi bitince kitap okumaya yönelsin.

Yine de 10 sayfa bile okusa bir şey katar bence ama istemiyorsa tabii ki kendine eziyet etmesin paragraf çözsün.

10 sayfa ne hocam? Kitap okumanın paragrafa en büyük artısı yeni kelime öğrenmenin daha kolay olması. 10 sayfa okumak yerine 20 soru paragraf çözsün, soru tiplerini görsün.

Merhaba arkadaşlar 8.sınıfım LGS'ye çalışıyorum fakat içimde bi' korku var. Ya kötü bir liseye gidip ortamım kötü olursa, ya uzun soruları yapamazsam, ya kötü alırsam diye korkuyorum. Önerileriniz neler?
Ortamı sen belirlersin, okuduğun lise falan değil. Ha çalışma demiyorum ama uyanık ol, saçmalama. Önüne bak sen, olduğu kadar olmadığı kader.

Kendine böyle şeyler düşündürtme yoksa stres yaparsın. Kendine şöyle de:
Güzel bir sene geçireceğim ve istediğim liseyi kazanacağım.
Eğer psikolojin bozulmaya başlarsa bir psikoloğa git.

Asıl önemli olan stresini yenmek;eğer yenersen herşeyi yapabilirsin senin elinde.Ve en baştan şunu söyleyeyim;inan ki lisenin hiçbir önemi yok,sadece arkadaş ortamını belirliyor.Mesela benim kuzenim Türkiye'nin ünlü liselerinden biri olan Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde okudu ama atanamadı,hiçbirşey olamadı şu an işi yok.Fakat bir tanıdığım düşük puanlı bir imam hatipte okudu ve şuan gazi tıpta okuyor.Kendi elinde ,eğer çalışırsan ve azim gösterirsen yapamayacağın şey yok.😊

Technopat Haberler

Geri
Yukarı