LGS'den korkuyorum

Çok zor gibi geliyor. Zor mu gerçekten?

Çalış ve kendine güven. Arkadaşlarına fazla uymamaya çalış. Paragraf çöz ama kitap okuman daha faydalı sanırım hala paragrafları kolay yapıyorlar. Yok ben son 2 ay çalıştım diyenleri dinleme onlar ders dinlemiştir. Uzaktan eğitimin sana fazla faydası olmayabilir mesela bana olmuyor bende dersten sonra kendim çalışıyorum. Kendinle rakip ol ve sıkmadan çalış. Halısaha ya da git spor da yap ne de olsa tüm gün sınav çalışamazsın değil mi? Ben de ilk sene girmiştim. Soğukkanlı ol sınavda buna da kendini hazırla. Son olarak korkma hayatını bu sınav belirlemeyecek. Önünde bir sürü fırsat olacak. Ama çalışmayı da fırsat var diye bırakma. Çalışmayan her zaman kaybeder. Kazananların hepsi çalışmıştır.
 
Geçen sene LGS'ye girdim ve Cağaloğlu'na yerleştim. Korkulacak hiçbir şey yok basit bir sınav yeterince çalışırsan sen yeter ki çalış gerisi çok kolay bilgisayar ya da telefon hangisi sen de bağımlılık yapıyorsa 1 süreliğine ara vereceksin. Olay burada bitiyor işte sonra anlayana kadar ders çalış ve anlayana kadar çalıştığın sürenin de 5 katı sürede farklı sorular görmek için çalış ben eve gelip 4-5 saat çalışıyordum açıkçası ve son 1 saat ise video izliyordum boş zamanımdı :)
4 - 5 saat soru ne ya ben o kadar çözsem tam yapardım herhalde. 😁
 
4 - 5 saat soru ne ya ben o kadar çözsem tam yapardım herhalde. 😁
Maalesef öyle yürümüyor işte ya :D zaten çözdüğüm soru sayısı 150 falandır ilk dönem. Mat soruları çok zorlardı ilk zamanlarda sonra anlaşılınca aynı sürede 2 kat soru çözdüm. Ama tabii ki herkes kendi süresini ayarlasın ben 8.sınıfa kadar hiç çalışmadım ve bütün ortalamalarım 99-98 falandı yani bana 1 saatlik çalışma da yeterdi ama olay zeka değil farklı soru tipi görmen lazım.
 
İlk yapılan LGS sınavına girdim. Sana önerim test çözmenin yanında kitap okumayı da ihmal etmemen olur çünkü soruların çoğu mantığa ve yoruma dayalı sorular ve bunun için de soruları iyi anlamak lazım. Kitap okumak ayrıca okuma hızına da katkı edeceği için olumlu yönde faydasını görebilirsin. Düzenli ve akıllı bir şekilde çalıştığın sürece korkmana gerek yok. Kolay gelsin.
 
Çok zor gibi geliyor. Zor mu gerçekten?

Dostum bu bir dönem sadece 6 ayın var (yaklaşık olarak tam hatırlamıyorum) ama istikrarlı bir şekilde çalışırsan hiçbir şekilde sorun olmaz ayrıyeten tabii ki korkun olacak dostum korku olmasa hiçbir şey yapmazsın ama miktarınca olacak tabii. Ha baktınki düşük aldın hayatının sonu değil bunu unutma senden değerlisi yok artık geri kalan hayatına yeteneklerine göre şekil verirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı