LGS'ye 4 ay kala çalışma

jasonoleragg

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
368
Çözümler
1
İstediğim lisenin geçen seneki taban puanı 380. Puan denemelerden 360-370 civarı alıyorum. Hiç çalışmadım denebilir, ne kadar çalışırsam kazanırım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Denemeler ile LGS arasında büyük bi fark var bence, ama her gün 1 - 2 saat çalışsan da yapabilirsin, mesela ilk gün türkçe, matematik, ikinci gün fen - sosyal vb.
 
ne kadar çalışırsam kazanırım?
Ne kadar değil, devamlı çalışmak başarıyı sağlar. Bu birkaç hafta iyi çalıştın ve sonradan sıkıldın, ders yapmayı bırakırsan başarılı olamazsın. Kendini fazla sıkmadan ve verimli çalışman önemli. Denemelerde yaptığın hatalara ve süre tutumuna dikkat et. Her denemeyi LGS'de gibi davranman önemli.

Matematik soru tarzları öğren. Fen, İnkılap ve Türkçe'de konu eksiğin kalmasın. Paragraf sorusu çözmeyi ihmal etme ve son 2 ay 2-3 günde 1 deneme çöz. Çözdüğün denemeleri ciddi bir şekilde çözmeyi unutma.

3-4 ay içerisinde bence başarabilirsin.
 
370 hiç öyle güzel bir hedef değil. Ben 8'in ilk deneme sınavında hiç çalışmadan 410 almıştım. Az derslere baksan direkt alırsın.

8 dilimlik fen lisesi istediğim lise çok büyük hedefim yok denemelerde de hep dikkat hatasından yapıyorum zaten bence günde 1 saat konu çalışıp da 70-80 soru çözsem yeter.
 

Geri
Yukarı