Merhaba, 8.sınıfım ve 7 ay sonra LGS'ye gireceğim. LGS hedefim 425 ve bu zamana kadar neredeyse hiç soru çözmedim. Sadece konu tekrarı yaptım. Sadece konu tekrarı yaparak sözeldeki soruları yapabiliyorum ve kendime güveniyorum fakat sayısalda çok kötüyüm. Sözeli sadece konu tekrarı yaparak çözebileceğimi düşünüyorum. Ama hiç düzenli çalışamıyorum mesela bugün 2-3 saat çalışsam yarın hiç çalışamıyorum ya da ondan önceki gün çok çalışsam ondan sonraki gün az çalışıyorum, yorgunsam çalışmıyorum. Dershaneye gitmiyorum. Ara sıra internetten de kolay-orta sorularını çözüyorum ama sadece 10-20 soru çözüyorum, onu da yeni konuya geçince yapıyorum. Sizce sözelde az soru çözüp daha çok konu tekrarı yapıp sayısalda da çok aşırıya kaçmadan yeteri kadar soru çözsem 425 alabilir miyim?
Bak kanka geç yıl LGS'ye girip 460 alan birisi olarak çok basit bir sınav olduğunu söylüyebilirim bütün yıl sadece 3 kitap bitirdim ilk dönem soru dahi çözmedim. Şimdi yapacakların şunlar:
1. Reels Shorts gibi şeyler izleme dikkat süren aşırı kısalıyor onun yerine git dizi film veya hikayeli oyun oyna.
2. Olarak ben diğer dersler sıkıcı diye sadece matematik çözmüştüm öyle bir şey yapma mat'ı fulledim ama Türkçede batırdım maalesef.
İlk dönem işlediğiniz konuların hepsini oturt konuları ezbere bilmen lazım. Ben ilk dönem soru çözmedim ama konuları çok iyi biliyordum.
3. olarak hedefini bu kadar düşük tutma konuların bilsen zaten 425 alırsın.
4. kanal öenerisi olarak.
"Ramazan Başçeşme" bu adam genel Türkiye'de olan denemelerin matematiğini çözüyordu hep buradan çözdüm.
"Partikül matematk" matematiği mala anlatır gibi anlatıyor arada montivasyon falan videoları da çekiyor güzel kanal izle.
"Ümit can hocan" diye bir kanal var buradan fen ve İngilizceyi dinliyebilirsin.
5. Dershaneye gitme ama dershaneler her hafta deneme sınavı yapıyor deneme üyeliği alabilirsin her hafta sınava girmek önemli.
6. Kaliteli sorular çözüceksin günlük 300 soru çöz diyenleri pek takma.
Benim bir günde çözdüğüm Max soru sayısı 170 falandır.
Sinan kuzucu matematik soru bankasını al o bitirdiğim 3 kitaptan biri ve matematik netlerimi bayağı arttırdı.
Biliyosundur ama öyle çözemediğin soruları kenara atmayacaksın video çözümü izliyeceksin anlamadıysan okulunda bir öğretmene soruyu soracaksın (saçma sapan sorular olmadığı sürece)
Son olarak gidip boş boş kitap okuma onun yerine paragraf çöz (günde 20 tane falan yeterli) not: Türkçe dışında aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. Türkçeden hala hiçbir şey bilmiyorum çok sıkıcı.
Son ay benim bitmemis 20 kitabım falan vardı öyle sırf bitirmek için çözme git deneme çöz.