LGS'ye çalışırken kaç soru çözülmeli?

Soru bazında çalışmak saçma. Soru zorluğu kaynaktan kaynağa değişir. Senin 100 soruda öğrendiğini adam 10 soruda kavrıyordur belki. Kendi seviyenizde saat bazında çalışın.
 
LGS'ye çalışan büyüklerime bir sorum olacak. Günde kaç soru çözüyordunuz?
Soru sayısından ziyade nasil cozdugun önemli. Verimli çözmekten bahsediyorum yani. Sana bağlı bir durum birisi günde 10 soru çözer biri 50 biri 100. Kendine göre belirlemen lazım.
 
Soru sayısı çok da önemli değil. Eğer hedefiniz yüksekse (430+) günde 100 küsür soruyla başlayabilirsiniz. Sonra arttırmanız gerekecek. Şu anda konuları iyi anlamaya bakın. Anlamadığınız yerde hocaya sorun internetten konu tekrarı dinleyin. Şahsen kendim böyle başlamıştım. Başlarda denemelerde kötü yaparsanız da üzülmeyin, o puanlar çalışırsanız artıyor sonradan. Bir çok arkadaşımda da bizzat kendimde de gördüm bunu. 350-400'ler ile başlayıp 465 ile kapattım. Kendinize güvenin ve çalışın, söylenildiği kadar zor bir sınav asla değil.
 
Bu biraz sana bağlı, mesela benim bazı arkadaşlarım günde 4-5 saat soru çözüp ders çalışırken benim 2, 5-3 saatten sonra dikkat dağılıyordu. Kimisi 100 soruda anlar kimisi 50, konuyu pekiştirdiğin zaman bu da denemelerine yansıdığı vakit yeteri kadar soru çözdüğün anlamına gelir.
 

Geri
Yukarı