LGS'ye çalışmak için geç mi kaldım?

Kardeşim ben 2 sene önce girdim sana önerim şunlar:
1-Telefon,tablet,bilgisayar'a fazla bakma LGS olduktan sonra istediğin kadar bakarsın.
2- Günlük 100 soruyla başla, gittikçe arttır mesela 125-150 gibi.
3-1 ay kala kendine deneme sınavları al ve zaman tutarak çöz. En önemli kısım zaman tut!
4 Kitap oku.

Benim hatam bilgisayara bakmak oldu. Her yıl 98 ortalama getiriyordum ama LGS'den 406 puan aldım ve niteliksiz bir liseye gittim ortalamana güvenme.
 
Kardeşim ben 2 sene önce girdim sana önerim şunlar:
1-telefon, tablet, Bilgisayar'a fazla bakma LGS olduktan sonra istediğin kadar bakarsın.
2- günlük 100 soruyla başla, gittikçe arttır mesela 125-150 gibi.
3-1 ay kala kendin deneme sınavları al ve zaman tutarak çöz.
4 kitap oku.

Benim hatam bilgisayara bakmak oldu. Her yıl 98 ortalama getiriyordum ama LGS'den 406 puan aldım ve niteliksiz bir liseye gittim ortalamana güvenme.

Ben CS'de supreme kasıp aynı anda 340 puan aldım kanka.
 
Kesinlikle olur kendimden örnek verirsem günde 15 20 soru bile çözmüyordum ödevleri geçiriyordum 0 çalışma ile nitelikli lise kazandım hatta oturup sadece 2 ay matematik çalışsam şehrimdeki fen lisesini kazanırmışım çünkü mat hariç sadece 2 yanlışım var LGS abartılacak bir sınav değil gerçekten hızlı çalışıp biter istersen.
 
Aynı şey ama sen bilirsin adı farklı. Ego tatmini yapmak istesem şu yere girdim buraya gittim derdim insanların gözünde 600 soruyu büyütmesin diye böyle bir şey dedim çünkü isteyince 10k soru bile zor değil.
Tamam hocam 10k soru çözmeye devam edin.
TEOG ve LGS ye aynı şey demenizden LGS sorularına göz atmadığınızı çıkarıyorum.
 
Yüzde 11 12 puan iyi mi sizce

Haklısın insanız biz robot değil ama ne yazık ki arkadaşın çok az vakti kalmış geçen seneden başlasaydı günlük düzenli bir 400 soruyla iyi yerlere gelebilirdi belki (8.sınıf için konuşuyorum)ama arkadaş yeni çalışmaya başlamış o yüzden.

İyi değil tabii ki de ama kötüde değil. Nitelikli liseler %8'den başlıyordu sanırsam.
 
Evet abilerim ablalarım başlıkta gördüğünüz gibi ben bu yıl LGS'ye gireceğim. Bugün itibarıyla toplamda 109 gün var sanırım. Denemelerim iyi gelmiyor ve bugüne kadar çalışmadım maalesef :-( .bugünden itibaren çalışmaya başlasam taban puanı 403 olan liseye girebilir miyim? Tamam biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönersen kardır diye düşünerek buraya yazmaya karar verdim. Ne yapmam gerekiyor? Biliyorum son 3 ay çalışarak 9 ay boyunca çalışan öğrencileri geçmek zor ama... İmkansız mı? Program yapmalı mıyım? Dershaneye gidiyorum denemelerimde 25 yanlış 5 boş çıktı en son (biliyorum çok kötü ). Dershaneye gitsem bile çalışmayınca bir etki etmiyor. Bu yıl kazanmam gerek yoksa yazın rahat olmamam... Şimdiden hepinize teşekkür ederim :)

Not: Lütfen bu zamana kadar niye çalışmadın? Gibi sözler söyleyecek olanlar varsa yazmayın ben öğüt değil yardım istiyorum:) Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Geç kaldığını düşünme programlı bir şekilde çalışırsan hedeflerine ulaşırsın.
 
Temelin önemli. Gerçekten temelin iyiyse 9 ayi telafi edebilirsin. 2 sene önce tam bu sıralar başlamıştım çalışmaya. 445 puan almıştım. Düzenli ve fazla çalışman lazım.
 
Yok hocam maalesef ödevler dışında fazla çözmedim bunu üzülerek söylesem bile :(
Bende lgs ye hazırlanıyorum ve temmuzda çalışmaya başladım . Deneme netlerim iyi şuan puanım 450 485 arası geliyor . Sana tavsiyem 1. döneme çalışıp oturtman öncelikli olarak .Çünkü pek soru çözmemişsin. 3 ayda ilk ay birinci dönemi tekrar et eksik bırakma . Geriye kalan süreçte 2. dönem konularını anla ve çözdüğün deneme sayısını arttır .
 

Geri
Yukarı