LGS'ye çalışmak için geç mi kalındı?

Waly

Centipat
Daha fazla  
Abilerim, ablalarım. Zaten başlıkta görüyorsunuz. Sorum belli. Bu sene LGS var ve son 7 ay kaldı. Denemelerim çok iyi gelmiyor. En yüksek 411 yapmıştım. O da sadece 1 kereliğine oldu. Çoğu denemem 62-63 bandında. Doğru sayısıyla geliyor evet çok kötüler farkındayım. Dershaneye de gidiyorum fakat çalışmadığım için işe yaramıyor. Dershaneden gelip oyuna dalıyorum. Tek isteğim 450 üstü yapıp nitelikli bir liseye gitmek istiyorum. Nasıl kurtulacağım bu bağımlılıktan?

Abilerim, ablalarım. Zaten başlıkta görüyorsunuz. Sorum belli. Bu sene LGS var ve son 7 ay kaldı. Denemelerim çok iyi gelmiyor. En yüksek 411 yapmıştım. O da sadece 1 kereliğine oldu. Çoğu denemem 62-63 bandında. Doğru sayısıyla geliyor evet çok kötüler farkındayım. Dershaneye de gidiyorum fakat çalışmadığım için işe yaramıyor. Dershaneden gelip oyuna dalıyorum. Tek isteğim 450 üstü yapıp nitelikli bir liseye gitmek istiyorum. Nasıl kurtulacağım bu bağımlılıktan?

Bence geç diye bir şey yoktur. Gerçekten yapmak istersen yaparsın. Bizim vereceğimiz tavsiyeyle çok fazla bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Tamamen sende bitiyor.

7 ayda 1defa çalışır 1 defa tekrar yaparsınız. Yeterki düzenli çalışın ve oyun bağımlılığına 6 aylığına ara verin . Şimdi 6 ay ara vermezsen sonraki 4 yılın kötü lisede geçecek ve bu yüzden de sonraki hayatında başarı sağlayamayacaksın.

Ben 2. dönemin başında başlamıştım direk 0'dım okul denemelerinde 200 falan yapıyordum gunluk 3 saat duzenlı çalışmayla %2, 3'e mi ne girmiştim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Asla geç değildir. Kademeli olarak birakmalisin ornegin her gun 3 saat bakiyorsan 1 saat ders calismadan 1 saat bakamazsin gibi bir sistem kurabilirsin. Eve gelince okulda islediklerinizi deftere hatirladigin kadariyla yaz, bunu her gun tekrar et. Ha yazarken onceki ozetleri okumayi unutma. Sende bu iş yaparsın.

Hala geç değil hatta şuandan itibaren çalışmaya başlarsan (ve istikrarlı, düzenli bir şekilde çalışmaya devam edersen) Eylülden beri çalışanların çoğuna yetişirsin. Eğer bunu martta falan sorsaydın geç kaldın derdim ama geç değil.

Abim kendi LGS hikayemi anlatayım belki sana örnek olur,
covid olduğunda yanlış hatırlamıyorsam ben 7. Sınıftım ve o yıl hiç bir derse bak hiç bir canlı derse katılmadım, hatta o sene sınav olmamıştık hocalar not vermişti ve herkese 100 bana 70 ortalama vermişlerdi.
Sonrasında ben 8. Sınıfta dershaneye başladığımda - ve - yan yana gelince + olur'u dahi bilmiyordum, 6-7 ay Şubat Marta kadar sadece ödev yaptım (onu da cevap anahtarindan fln bakıyordum) ve lol oynadım denemelerim hatırladığım kadarıyla 300-350 geliyordu, sınava zannediyorum 2 ay kala benim bir tarafim tutuştu ve çalışmaya başladım ne kadar çalıştım detaylı hatırlamıyorum ancak çalıştım ve 2 ayda 300-330dan 450lere çektim sınavda da 480 küsür mü ne yapmıştım %1.5 civarı gelmişti hatırladığım kadarıyla demem o ki sen yeter ki çalış ve LGS'yi gözünde büyütme, şuan yks'ye hazırlanıyorum ve okulum gerçekten benim hayatımdaki iyikilerimden biri.
(Bu anlattıklarımdan sakın az çalışırsam oluru çıkartma ben deneme dışında paragraf çözmemiştim sınavda 18 mi 19 mu ne gelmişti, sen belki 2-3 tane çözersin ancak 19 yaparsın başkası hiç çözmeden yapar.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Waly

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı