LGS'ye çalışmaya nereden başlanır?

Kai4ra

Decapat
Sözel dersler iyi olsa da matematik ve fen berbat. Bunları bu 1 haftalık tatilde düzelteceğimi söylemiştim kendime fakat tatilin bitmesine 1 gün kaldı ve ben daha başlayamadım. Her ne kadar istesem de ne yaparsam olmuyor. Başladığımda sürekli dikkatim dağılıyor. Ne yapabilirim?

Bir gün içinde her şeyi çözemezsin, bu yüzden küçük ve spesifik hedefler seç. Pomodoro tekniğini dene, 25 dakika çalış, 5 dakika ara ver. Bu şekilde dikkatin dağılmadan odaklanabilirsin. Her tamamladığın bölümün ardından kendine küçük bir ödül ver, Bir dizi bölümü izle, ama dikkatini dağıtmayacak şekilde. Müzik dinlemek istiyorsan lo-fi ya da klasik müzik gibi odaklanmanı artıracak türleri seç. Hayat uzun ve önünde uzun yollar var dostum. LGS çok da önemli değil. Bende girdim, ne oldu hiçbirşey? Çalışmadan girdim 420 aldım çıktım 92 ortalamam vardı BPO ile Anadolu lisesine girdim 11e gidiyorum şuan. Kendini kasma.

Sözel dersler iyi olsa da matematik ve fen berbat. Bunları bu 1 haftalık tatilde düzelteceğimi söylemiştim kendime fakat tatilin bitmesine 1 gün kaldı ve ben daha başlayamadım. Her ne kadar istesem de ne yaparsam olmuyor. Başladığımda sürekli dikkatim dağılıyor. Ne yapabilirim?

Belli bir zaman belirleme, her gün çalışmaya bak, sözelinde sıkıntı yokmuş zaten. Fen için bol bol not al ve notları sürekli tekrar et, soru çözümü ile destekle, matematik için ise tek çözüm yolu soru çözmek en az 3-4 kaynak bitirirsen matematikten bu senin için iyi olur. Ekstra olarak söylemek istediğim bir şey var: Şunu unutma ki, LGS dediğin sadece basit bir sınav, bu sınav için stres olmana moral bozmana asla gerek yok. İngilizce öğren, spor yap, kendini geliştir, kendine vakit ayır, oyun oyna, kitap oku, enstrüman öğren, ama ne olursa olsun ileride sana katkı sağlayacak şeyleri şu yaşta yapmaya başla, inan bana gelecek hayatında LGS'den çok daha fazla etkili olacak bu dediklerim.

İngilizce öğren, spor yap, kendini geliştir, kendine vakit ayır, oyun oyna, kitap oku, enstrüman öğren, ama ne olursa olsun ileride sana katkı sağlayacak şeyleri şu yaşta yapmaya başla, inan bana gelecek hayatında LGS'den çok daha fazla etkili olacak bu dediklerim.
Aslında son bir kaç aydır biraz yazılım öğrenmiştim ve kendi çapımda minik 2d oyunlar yapıyordum. Bu LGS yılını atlattıktan sonra ise daha fazla çalışıp 3d hikayesi şöyle 2-3 saat sürecek fears to fathom tarzında bir korku oyunu yapmak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı