LGS'ye hiç çalışmamış olan birisi için tavsiyeler

Merhaba, LGS'ye son 40 gün kaldı hiç çalışmadım. Ne yapmalıyım nasıl ve ne kadar çalışmalıyım? Ve LGS'de her dersten hangi konular en fazla çıkıyor? Bunun hakkında yardım edebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Türkçe : Anlam soruları (11 soru)
İnkılap : Demokratikleşme ve Çağdaşlaşan Türkiye (4 soru)
Din Kültürü : 1.dönem konuları (7 soru)
İngilizce : Son konu hariç hepsi (9 soru)
Matematik : Kareköklü ifadeler, üslü ifadeler, denklemler (8 soru)
Fen Bilimleri : DNA ve Genetik Kod, Madde ve Endüstri, Enerji dönüşümleri (12 soru)

Türkçe : Anlam soruları (11 soru)
İnkılap : Demokratikleşme ve Çağdaşlaşan Türkiye (4 soru)
Din Kültürü : 1.dönem konuları (7 soru)
İngilizce : Son konu hariç hepsi (9 soru)
Matematik : Kareköklü ifadeler, üslü ifadeler, denklemler (8 soru)
Fen Bilimleri : DNA ve Genetik Kod, Madde ve Endüstri, Enerji dönüşümleri (12 soru)
Çok yardımcı oldunuz sağolun.

Merhaba, LGS'ye son 40 gün kaldı hiç çalışmadım. Ne yapmalıyım nasıl ve ne kadar çalışmalıyım? Ve LGS'de her dersten hangi konular en fazla çıkıyor? Bunun hakkında yardım edebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Geçmiş olsun. Bende LGS öğrencisiyim ama bu sınav öyle 40 günde kazanılacak bir sınav değil maalesef 🙁

Kankam çalış. 40 günde belki potansiyel varsa yaparsın birşeyler. Boşvermişlikle gezmek daha tehlikeli, 1 soru fazladan bilmek seni TR sıralamasında onlarca kişinin önüne atar. 2-3 puanla bir yeri kaybetmekten daha iyidir çalışmak.

8 ay kala çalışsam kafam rahat ederdi full deneme çözmeye yönelirim belki, calismadan 200 falan aliyorum calisirsam 300 350 ya da alti gelir gibi.

Aga kasma bende Max 310 gördüm 2 hafta önce çalışmaya başladım elimden geleni yapacağım eğer bir şey çıkmazsa en kötü lisede OBP düzeltip iyi bir liseye gideceğim sende benim gibi yap ama ne olursa olsun relax ol dostum.

Geçen senenin bir derece öğrencisi olarak söylüyorum: 40 günde inanın bana eğer çok güzel çalışırsanız çok şey değişir.

Bana göre konulara şu formüle göre çalışın:

Bu konu bana sınavda X puan getirecek.
Bu konuyu tamamen anlamak y saat sürecek.

X/y en yüksek olan konulara çalışın.

Ha bu arada size en önemli, en beleş net getiren tavsiyelerim şu: Günde 20-30 paragraf çözün. 2 sözel mantık çözün. Fen de konuları bilir ve soru tarzlarını bilirseniz en az 15 net yaparsınız. Türkçede dil bilgisini hızlıca halledin. Ara derslerde konuyu bilin yeterli.

Matematiğe geldik. Her öğrencinin baş belası. 40 günde tabii ki sıfırdan fullenemez, fakat en azından yeterli seviyeye gelinebilir. Başta anlattığım x/y taktiğini uygulayın ve haftada 2 tane branş denemesi çözün matematikten. Başarılar dilerim.

Matematikten herkesin yapabileceği birkaç soruyu garantilemenizi tavsiye ederim.

Şu an durum nedir hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı