LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Fen lisesi zaten istemiyorum yüksek puanlı bir meslek lisesi bana daha iyi olabilir belki.

Meslek liselerinin yüksek puanlılarına gidersem ya yazılıma yönelirim ya da havacılığa.
Yerinde olsam mesleğe gitmezdim çünkü Anadolu lisesinde bile kendini geliştirme ortamı kurabilirsin. Mesela 3-4 saat kendine ayır bir gün, erken kalk gibi şeyler.

Fen lisesi zaten istemiyorum yüksek puanlı bir meslek lisesi bana daha iyi olabilir belki.

Meslek liselerinin yüksek puanlılarına gidersem ya yazılıma yönelirim ya da havacılığa.

Hocam ben fen istiyordum fakat Atatürk feni 8 puanla kaçırdığımdan Haydarpaşaya gittim. Fark yok açıkçası. Meslek lisesi de hedeflemeyin. Hiç değilse 450 puan falan hedefleyin 400 yaptım deyin ailenize. Yüksek hedef tutarsanız daima daha yüksek puan alırsınız hedefsizden.

Hocam sana tavsiye diğer insanlardan iyi olmak için çabalama her gün kendinden daha iyi olmak için çabala bayağı iyi oluyor ve gece yatmadan düşün ben bugün ne öğrendim? farkı anlarsın

Meslek liseleri ekonominin bel kemiğidir. Meslek bilen kişilere ihtiyacımız var. Üniversiye okuyup işsiz olanlara değil. Meslek liselerini bu kadar kötülemeyin.

Benim arkadaşım fen lisesinde idi ve çok pişman herkes 100 alıyor ve derslerle kafayı bozmuş durumda, birisi 80 alsın tüm sınıf dalga geçiyor ayrıca sınavları aşırı zor ve üniversite sınavında çıkmayacak gereksiz konuları işliyorlar.

Benim 1 sene erken başlayan arkadaşlarımın sınavında 2. dönem çıkmadı ve onlarınki daha kolay dı fakat bana ve arkadaşlarıma sürekli zor olacak deyip duruyorlar ve açıkçası korku ve stres basıyor.

Meslek liseleri ekonominin bel kemiğidir. Meslek bilen kişilere ihtiyacımız var. Üniversiye okuyup işsiz olanlara değil. Meslek liselerini bu kadar kötülemeyin.

Ben meslek lisesini kötülemiyorum hocam ben ve birkaç arkadaşım derslere odaklanıp mesleği çözmeye çalışıyoruz ama içindekiler öyel değil işte.

Hocam lisede kötü gruplara girme tavsiyemdir boş ver onlar ne yapıyorsa yapsınlar sen bildiğini okumaya çalış büyüklerinin sözlerini süzerek anlamaya çalış. Böyle deyince çok klişe geliyor belki bana öyle geliyordu ama gelmeseydi keşkede ders çalışsaydım.

Ben meslek lisesini kötülemiyorum hocam ben ve birkaç arkadaşım derslere odaklanıp mesleği çözmeye çalışıyoruz ama içindekiler öyel değil işte.
Herkes oraya gidebildiği için sevilmiyor yoksa gerçekten harika bir okul.

Yerinde olsam mesleğe gitmezdim çünkü Anadolu lisesinde bile kendini geliştirme ortamı kurabilirsin. Mesela 3-4 saat kendine ayır bir gün, erken kalk gibi şeyler.

Meslek liselerinde duyduğum kadarıyla haftanın 4 günü seçtiğin bölüm 1 günü de diğer dersler oluyor.

Ben istesem bile ailem hoş karşılamaz. Ve ben de istemiyorum.

Söylediklerin için teşekkürler. Senin çalışma planın neydi acaba?

Benim açıkçası bir çalışma planım yoktu. Hem okulda hem dershanede dersleri çok dikkatli dinledim. Sadece matematiğe çalıştım. Ve en zor kaynaktan başladım öyle söyleyeyim. 7'den 8'e geçenler için hazırlanan bir kaynak çözdüm matematikten. Artı olarak yapamadıklarımın çözümlerini izledim ve tekrardan çözdüm. Özel derse giderseniz o her şeyi ayarlar merak etmeyin.
Siz benim gibi yapmayıp günde her dersten verimli bir şekilde 25 soru çözerek daha iyisini yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…