LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Şu anki devlet okullarının kantinlerine yaptıkça zam yapıyorlar ekonominin artışıyla beraber, okula 15TL ile giderken 35-40TL ile gitmeye başlamıştım 7. sınıfta.

Birincisi sınav 8. sınıfların yapabileceği bir sınav. Bunu bilin. Öyle YKS falan değil. Günlük 150-200 soru çözerek ve 2. dönem Full deneme + branş deneme çözerek rahatlıkla kazandım. Oyun oynamadım tüm sene fakat şu an mis gibi de oynuyorum mesela. 1 Yıl sevdiklerinizden vaz geçerseniz eskilere dönebilirsiniz sonra. 50 matematik sorusu çözmek emin olun 2 tane Valorant'ta maç girmekten daha kısa sürer. 50 Matematik 50 Türkçe 50 fen çözmeniz yeterli olur. Şu andan kolay kaynaklar çözüp derslerin ilk 3 ünitelerini tamamlayın sonra zor kaynaklar alın. LGS'ye en benzer kaynak gördüğüm üzere Sinan Kuzucu yayınlarıydı. Çok da güzel bir kaynak. Master, fenomen gibi bir sürü kaynak da var zor tarzda. Ben 80 kitap çözdüm fakat bu demek değil ki hepsini bitirmedim. Bazılarını çözemediğim bile olmuştur. Ayrıca kitapçıdan alın. Biz hep aynısından aldığımızdan adamla kanka olmuştuk Full indirim yapıyordu. Tüm sene 30 kaynak yeter size. Derece hedeflemek istiyorsanız %1 için dedim. Meslek lisesi hedefliyorsanız zaten sınavı sallasanız da girersiniz mesleğe.

Anadolu ve meslek liselerinin farkları ne oluyor?

Hocam Anadolu okursun kendine ders çalışırsın geliştirirsin kendini YKS de güzel bir puan yaparsın kaliteli bir uni okursun diyorsan uni okumayacağım filan ( bence oku ) meslek git ama dediğim gibi önermem universite şart ( iyi universite )

Bende orayı hedefliyordum ama olmadı ama tabiii ortalamanın üstünde.

Kesinlikle gidilmemeli isteyen varsa orada okuyan tanıdıklarıma ulaştırabilirim bizzat kendileri anlatabilir okulun durumunu. Düzgün ders işlenmiyor. Geleneksel ial valsi bile iptal edildi bu sene muhafazakar kesim yüzünden. Günümüzde bal daha iyi durumda.

Kaç puan aldın bu çalışma stiliyle?

Madem böyle neden insanlar meslek liselerini kötülüyor anlamıyorum.

Kendini bilen adam her yoldan başarı ile ayrılır meslek lisesi ara eleman katıyor güzel bir şey evet ama çalışıyorsun amelelik çoğu bölümü meslek lisesine heveslenme beni dinle Anadolu oku uni kazan ama kendini ders manyağı yapma dengeyi sağla bir süre sonra.

Durumun ciddiyeti valsin iptal edilmesinden anlaşılıyor dogru diyorsunuz. Bal en iyi seçenek olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…