LGS'ye nasıl hazırlanılmalı?

Soulsun

Hectopat
Daha fazla  
Artık LGS'ye nereden baksak 6 ay kalmış ve içimden her gün korku geliyor ve bu korku gittikçe büyüyor. 8. sınıfım notlarım çok iyi (okul ve sınıf düzeyinde) 6. ve 7. sınıf toplam ortalamam 95 OBP puanım gerçekten iyi ve hiç de düşürmüyorum aksine bu puanları koruyorum ama iş soru çözmeye gelince hele matematik problemi olunca çok feci batıyorum. Normalde ben hocalarda söylüyor bir konuyu dinlediğimde unutmam çok zor. O konuyu direk anlıyorum ve soruları kolay oluyor (matematik biraz zorluyor). Bunun ekmeğini çok yedim halen daha yemeğe devam ediyorum sınavlara birkaç gün kala çalışıyom çalıştığımda ise yüksek notlar alıyorum. Bu özelliğim gerçekten çok muhteşem ve bu özelliği olan pek kişi görmedim. Denemelere zaten çalışmıyorum nereden baksak 360 330 puan aralığında alıyorum sürekli. Bu konuyu rehber hocasıyla tartıştık benimle özellikle ilgilendi. Ama dediklerinin çoğunu yapamıyorum evet bu doğru ama ben bilgisayar başında oturup oyun oynamayı çok seviyorum. Bu aralar çok oyun oynamıyorum maksimum 3 5 saat eskiden 12 saat oyun oynardım. Yine 8 10 saat bilgisayar başındayım ama çoğunluğumu video izleyerek geçiriyorum. Bundan çok sıkıldım ve bir şeylerin değiştirmenin zamanın geldiğinin çoktan farkındaydım ama umursamazlığım 3 ay boyunca beni yedi bitirdi artık dayanamıyorum. Anadolu lisesine gitmek istiyorum OBP eğer ki bu sene 8. sınıf ortalamam 97 olursa 96 gibi bir OBP ile mezun olacağım ve çoğu OBP ile alan liseye gidebilcem. En iyisi zaten çağlak Anadolu lisesi 92 ile alıyor onun ardından ortalama ile alan şeyh isa Anadolu lisesi 404 sınav puanı ve %12 dilim ile almış asıl korkutan beni bu. Eğer ki çağlağa gidemezsem LGS de şeyh isaya gitmem lazım. Siz abi ve ablalarım bana tavsiye verirseniz çok sevinirim bu gibi liseye gidip başarılı olmuş abi ve ablalarım tavsiye verirse çok güzel olur.

Benim de durumun aşağı yukarı senin gibi ama soru çözme LGS'de zorunlu gibi bir şey yorum sorularını konu bilgisiyle pek yapamazsın benim de şu an puanlarım senin gibi ama soru çözdükce artıyor günde 4 saat bilgisayarla vakit geçirsem bile sabah erken kalkıyorum çalışıyorum ya da okulda boş derslerde test falan çözüyorum önemli olan çok çalışmak değil verimli çalışmak obpn iyi sonuçta başaramazsan kafana fazla takmazsın ama yine de günde en az verimli bir şekilde 100 soru falan çözmek gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı