LGS'ye ne zaman çalışılmaya başlanır?

Tras4444443

Zeptopat
Arkadaşlar ben bu sene 8. sınıfa geçtim ve LGS'den 430 almak istiyorum. Fakat Matematiği ve Fen'i yapamıyorum ve yeni nesil sorulara bakınca korku geliyor, fakat Türkçe ve İnkılabı diğer derslerden daha çok seviyorum ve daha az sıkılıyorum. Sizce 430 almak için ne zaman çalışılmaya başlanmalı, nasıl çalışılmalı?

Ne kadar erken çalışmaya başlarsan o kadar iyi. Gözünü korkutmak için değil de gerçekten böyle olduğu için söyleyeceğim bunu, lisedeki çoğu kişi lgs sorularını kolay kolay çözemiyor. Çünkü çok karmaşık ve eleyici oluyorlar. Eğer 430 gibi ortalamanın üstünde bir puan yapmak istiyorsan bir an önce başla, konu eksiklerini tamamlayıp denemelere odaklan. Bu sayede çok fazla soru tipi göreceksin, ama öncesinde mutlaka sağlam bir tekrar olsun eksik konular için. Okul başlayınca eğer oradaki sistem düzgünse oraya da ayak uydurabilirsin, değilse de kendin ilerlersin. Zor değil ama soruların karmaşıklığı beyin yakıyor sadece.

Hocam çok zor geliyor bana hele ki Mat, fen çok zorluyor beni. Yeni nesil sorular da çok zor zaten hiç çalışasım yok sevmediğim derslere.

@333365

Hocam çok zor geliyor bana hele ki Mat, fen çok zorluyor beni. Yeni nesil sorular da çok zor zaten hiç çalışasım yok sevmediğim derslere.
430 puanı çalışmadan alamazsınız, en kısa sürede konu eksiklerinizi kapatmaya başlayın. Zor olduğunu söyleyip söyleyip olduğunuz yerde dönmeyin. İşin içinden böyle zor çıkarsınız.

430 puanı çalışmadan alamazsınız, en kısa sürede konu eksiklerinizi kapatmaya başlayın. Zor olduğunu söyleyip söyleyip olduğunuz yerde dönmeyin. İşin içinden böyle zor çıkarsınız.
Konulara bakıyorum 6 ay çalışıp 400'lerde puan alan var, 1 sene önceden çalışmama gerek var mı diye düşünüyorum.

Konulara bakıyorum 6 ay çalışıp 400'lerde puan alan var, 1 sene önceden çalışmama gerek var mı diye düşünüyorum.
Yani aşırı eksiğiniz varsa yavaş yavaş başlayın, yoksa da ağustosta başlayın. Son aylar zaten hiç çalışmazsınız, ikinci dönemde de neredeyse her zaman deneme çözersiniz.

Yani aşırı eksiğiniz varsa yavaş yavaş başlayın, yoksa da ağustosta başlayın. Son aylar zaten hiç çalışmazsınız, ikinci dönemde de neredeyse her zaman deneme çözersiniz.
Hem okul hem LGS beni çok zorlayacak. Okulun son aylarında LGS için 2 ay rapor alabilir miyim?

Yeni nesil sorularla alakalı korkunu 7. sınıfta yenseydin daha iyi olurdu ama daha geç değil. LGS daha çok bir psikolojik bir sınav.

Yazı boş geçirsen de 430 puan yapabilirsin elbet bizzat ben yazı boş geçirip gayet de iyi bir sonuç çıkarmıştım ama şöyle bir şey de var ki çıkaracağın sonuç genel olarak senin potansiyelinle alakalı 1 sene önceden çalışıp 300 de alabilirsin 1 ay çalışıp 500 de. Buradaki birinin de potansiyeline bağlı yorum yapması doğru olmaz. Ne kadar iyi olduğuna ve ne kadar çalışmanın sana yeterli geleceğini öğretmenlerin, ailen, arkadaşların veya kendin belirlemelisin.

Hem okul hem LGS beni çok zorlayacak. Okulun son aylarında LGS için 2 ay rapor alabilir miyim?
Sanmam, eğer herhangi bir sağlık raporunuz vs. olmayacaksa özel olarak sınav için alamazsınız diye tahmin ediyorum. Bunun yerine devamsızlığınızı son 2 aya saklayabilirsiniz. Ama okulunuz son aylar sizi salacaktır deneme çözüyorsunuz/sınav telaşeniz var diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…