Yüksek DPI
Hectopat
Daha fazla
Hepinize merhaba sevgili dostlar ve büyüklerim. Nisan ayında toplamış olduğum Lian Li ve ASUS ROG karışımı sistemim son bir haftadır fanlardan dolayı düzgün çalışmıyor. Gelen son güncellemelerden dolayı veya yazılımsal bir değişiklikten dolayı (ne olduğunu hatırlamıyorum) sistem sapıtmaya başladı. Fanlarım ekte de belirttiğim gibi kendi kafasına göre çalışıyor. Hatta sıvı soğutmanın üstündeki fanlarım çalışmayı bıraktı. L connect 3 uygulamasında da fan RPM'leri gözükmüyor. Nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Son çare garanti tarafına başvurmak olacak. Onda da nasıl iletişime geçeceğimi pek bilmiyorum. Sorunu çözmeye çalışırken denediğim yollar;
1) Lian Li connect 3 uygulaması en az 2 -3 defa kaldırıp kurdum. Tekrardan aynı durumdayız değişen bir şey olmadı.
2) yazılım Türkçe olarak tam iyi çalışmıyor dediler Windows dilini ENG haline getirdim yine bir değişiklik olmadı.
3) temiz kurulum yaptım, BIOS ayarlarını sıfırladım. Tekrardsan kurulum yaptım yine değişen bir şey olmadı.
4)son olarak arkadaki fanların bağlantısının yapıldığı kontrolcüdeki kabloları sök tak yaptım yerlerini değiştirdim yine bir şey olmadı. Zaten şimdiye kadar sorunsuz çalışıyordu, kontrolcü arızalansa RGB'leri yakmaz veya fanları hiç kontrol edemeyiz diye düşünüyorum.
sistem özellikleri:
Ryzen 7 9800x3D.
Anakart ASUS ROG STRIX X870-A Gaming Wi-Fi
RAM XPG 32 GB (2x16 GB) Lancer beyaz DDR5 6400MHz CL32.
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RTX 4090
Sıvı soğutma ASUS ROG Ryujin 3 360 ARGB
SSD Kingston NV3 1 TB NVMe SSD.
Güç kaynağı ASUS TUF 1000G white.
Kasa Lian Li O11 dynamic EVO RGB.
Fanlar;
4x120 SL V2 Lian Li white fan.
3x140 SL V2 Lian Li white fan.
3X 120 TL LCD Wireless white fan
1) Lian Li connect 3 uygulaması en az 2 -3 defa kaldırıp kurdum. Tekrardan aynı durumdayız değişen bir şey olmadı.
2) yazılım Türkçe olarak tam iyi çalışmıyor dediler Windows dilini ENG haline getirdim yine bir değişiklik olmadı.
3) temiz kurulum yaptım, BIOS ayarlarını sıfırladım. Tekrardsan kurulum yaptım yine değişen bir şey olmadı.
4)son olarak arkadaki fanların bağlantısının yapıldığı kontrolcüdeki kabloları sök tak yaptım yerlerini değiştirdim yine bir şey olmadı. Zaten şimdiye kadar sorunsuz çalışıyordu, kontrolcü arızalansa RGB'leri yakmaz veya fanları hiç kontrol edemeyiz diye düşünüyorum.
sistem özellikleri:
Ryzen 7 9800x3D.
Anakart ASUS ROG STRIX X870-A Gaming Wi-Fi
RAM XPG 32 GB (2x16 GB) Lancer beyaz DDR5 6400MHz CL32.
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RTX 4090
Sıvı soğutma ASUS ROG Ryujin 3 360 ARGB
SSD Kingston NV3 1 TB NVMe SSD.
Güç kaynağı ASUS TUF 1000G white.
Kasa Lian Li O11 dynamic EVO RGB.
Fanlar;
4x120 SL V2 Lian Li white fan.
3x140 SL V2 Lian Li white fan.
3X 120 TL LCD Wireless white fan