12. sınıf MESEM öğrencisi hangi mesleğe yönelmeli?

Furkicaan

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm, 12.sınıf MESEM öğrencisiyim. Otomobil boyacılığı yapıyorum. Lakin bu meslek toz ve kirden öldüreceği için yapmak istemiyorum. Zaten bağışıklık sistemine zarar veriyormuş duyduğuma göre. Ben ne iş yapacağıma karar veremedim. Ortaöğretim KPSS düşündüm zaten ders çalışmamak için MESEM'e geçtim. YKS'ye girsem mi diye düşündüm. Üniversite okumakta saçma geliyor. Ergenlikten dolayı mı yoksa çok düşünmekten dolayı mı isteksizlik oluştu bilmiyorum. Bir karamsarlık var şu an için. Kargoculuğu düşündüm, ty Express gibi ama göze korkutucu gelebiliyor. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aleykümselam. Sana ders çalış, oku diyecekler ama büyük ihtimalle umursamayacağına eminim. O yüzden bu secenefi geçiyoruz.

Kargoculuk, kuryelik gibi meslekler sadece para kazanmanı sağlar. Yani hayatına bir katkısı olmaz haftanın 6 günü işe küfür ederek gidebilirsin. Sadece birikim yapmak için bir dönem çalışabilirsin ancak hayat boyu yapılacak bir meslek değil.

Zaten halihazırda elimde otomobil boyacılığı var, bir süre ona devam et eğer gerçekten istemiyorsan başka bir meslek öğrenip o şekilde yoluna devam et.

Bu tarz araba işlerine ilgin varsa ve el becerin iyiyse boyasiz göçük düzeltme işi yapabilirsin. İşi öğrenene ve müşteri kazanana kadar az kazanırsın ama ileride iyi paralar kazanabilirsin.

Aleykümselam. Sana ders çalış, oku diyecekler ama büyük ihtimalle umursamayacağına eminim. O yüzden bu secenefi geçiyoruz.

Kargoculuk, kuryelik gibi meslekler sadece para kazanmanı sağlar. Yani hayatına bir katkısı olmaz haftanın 6 günü işe küfür ederek gidebilirsin. Sadece birikim yapmak için bir dönem çalışabilirsin ancak hayat boyu yapılacak bir meslek değil.

Zaten halihazırda elimde otomobil boyacılığı var, bir süre ona devam et eğer gerçekten istemiyorsan başka bir meslek öğrenip o şekilde yoluna devam et.

Hocam Türkiye de her işte küfür edilerek gidiliyor.

Bu tarz araba işlerine ilgin varsa ve el becerin iyiyse boyasiz göçük düzeltme işi yapabilirsin. İşi öğrenene ve müşteri kazanana kadar az kazanırsın ama ileride iyi paralar kazanabilirsin.

Elim titrediği için ve gözlerimde görme sorunu olduğu için pek sıcak bakmıyorum hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı