Lian Li Lancool 2 Mesh Fanları 3 Pin ile Kontrol Edilebilir mi?

ardakbaycan

Hectopat
Herkese merhaba,

• Kasa: Lian Li Lancool 2 Mesh
  • Anakart: ASUS Prime B550 M-K

Bu kasayı yeni satın aldım. Kasa fanları 3 adet ve 3 pinli, çoklayıcı ile gelmiyor. Anakartımda CPU fan dışında 2 adet daha fan header var yani toplamda 3 adet.

Anakartımda yeteri kadar header olmadığı için halihazırda elimde bulunan 1 Molex - 4 adet 3 pinli çoklayıcı ile geçici olarak bağladım ancak son hızda çalıştıkları için çok ses yapıyorlar.

Şimdi bu fanları bağlamak için 3 pinli fan çoklayıcı almayı düşünüyorum. Söz konusu fan çoklayıcı ile anakarta bağlarsam 3 pinli olmalarına rağmen hız kontrolü yapabilir miyim? Ve asıl sormak istediğim hız kontrolü yapılıyor olsa dahi, masaüstünde sıcaklıklar düşük iken düşük devirde; oyunlara girdiğimde yüksek devirde çalışacak şekilde otomatik ayarlama mümkün müdür?

Not: CPU Fan Header'ı kullanamam çünkü ona sıvı soğutmanın pompası bağlı.

BIOS üzerinden 3 pin fanlarda işlemci ısısına göre ayarlanabiliyor.
İşlemci ısısına göre ayarlamak için illa cpu fan girişine takmak gerkemiyor değil mi? Cha_fan da işlemci ısısını mı dikkate alıyor?

Ayrıca pwm ya da dc seçmenin bir farkı var mıdır 3 pinli fanlar için. Seçtiriyor çünkü her iki seçeneği de?

Evet 3 pinli fanlarda anakart sistem fan portuna bağlı olsa bile işlemci ısısına göre hızını değiştirebiliyor. Bunun için DC moda almalısın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…