Lian Li Lancool 2 Mesh Fanları 3 Pin ile Kontrol Edilebilir mi?

ardakbaycan

Hectopat
Herkese merhaba,

• Kasa: Lian Li Lancool 2 Mesh
  • Anakart: ASUS Prime B550 M-K

Bu kasayı yeni satın aldım. Kasa fanları 3 adet ve 3 pinli, çoklayıcı ile gelmiyor. Anakartımda CPU fan dışında 2 adet daha fan header var yani toplamda 3 adet.

Anakartımda yeteri kadar header olmadığı için halihazırda elimde bulunan 1 Molex - 4 adet 3 pinli çoklayıcı ile geçici olarak bağladım ancak son hızda çalıştıkları için çok ses yapıyorlar.

Şimdi bu fanları bağlamak için 3 pinli fan çoklayıcı almayı düşünüyorum. Söz konusu fan çoklayıcı ile anakarta bağlarsam 3 pinli olmalarına rağmen hız kontrolü yapabilir miyim? Ve asıl sormak istediğim hız kontrolü yapılıyor olsa dahi, masaüstünde sıcaklıklar düşük iken düşük devirde; oyunlara girdiğimde yüksek devirde çalışacak şekilde otomatik ayarlama mümkün müdür?

Not: CPU Fan Header'ı kullanamam çünkü ona sıvı soğutmanın pompası bağlı.

BIOS üzerinden 3 pin fanlarda işlemci ısısına göre ayarlanabiliyor.
İşlemci ısısına göre ayarlamak için illa cpu fan girişine takmak gerkemiyor değil mi? Cha_fan da işlemci ısısını mı dikkate alıyor?

Ayrıca pwm ya da dc seçmenin bir farkı var mıdır 3 pinli fanlar için. Seçtiriyor çünkü her iki seçeneği de?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı