Teşekkürler hocam. Peki Xtender ile karşılaştırıldığında oluşturduğum fanlar ile birlikte Hangisi daha iyi hava akışır sağlar?Kasa fan muadili olarak SilverStone AB120 var. CFM miktarı olarak 20 CFM daha yüksek Arctic'e göre ama 10 dB daha yüksek ses seviyesinde.Bana kalırsa suanki P14/P12 Prolar çok iyi değiştirmenize gerek yok diye düşünüyorum.
Ayrica Arctic xtender jumbum üzerinde satılıyor istersen oraya da yonelebilirsin
ARCTIC Xtender Bilgisayar Kasası, E-ATX, RGB, Tempered Glass - Dahili 5 Fan
Midi-Tower in black, supports up to 8 fans, radiators up to 420mm, motherboards up to E-ATX, GPUs up to 482mm, CPU coolers up to 171mm in height, accommodates up to six drives, five ARGB fans pre-installedwww.jumbum.com.tr
Teşekkürler hocam. Peki xtender ile karşılaştırıldığında oluşturduğum fanlar ile birlikte hangisi daha iyi hava akışır sağlar?
Ayrıca jumbum sitesini bilmiyorum hocam ilk defa duydum. Tahmini teslimat 12 Aralık vs diyor nedir bunların olayı?
Bu kadar derece farkının nedeni nedir acaba? Ben arctic xtender'da olan fanlardan daha fazla takacağım için daha serin olur diye umuyorum.Dynamic EVO RGB ve xtenderdan ikisinin de bulunduğu bir test bulamadım. Ama dynamic EVO XL ile xtenderin bulunduğu bir test var TechPowerUp'da. Bu testte i5-12600K ve Arctic Liquid Freezer III 420 Pro bulunan bir sistemde yapmışlar. Xtender yük altında iken 49.5 derece verirken dynamic EVO XL 70.1 derece vermiş. Gaming kısmında xtender 47.4 derece verirken dynamic EVO XL 68.5 derece vermiş. Zaten xtenderda bulunan fanlar 2 tane P12 Pro ve 3 tane P14 Pro yani sizin yapacağınız dizilimin aynısı he şunu da unutmamak lazım siz alt kisimada fan takacaksiniz yani daha da temiz hava girecek içeriye zaten sıvı soğutma modelide ayni. Dedigim gibi EVO RGB modeliyle olan bir testini bulamadım ama EVO XL modeli ile olan bir testi buldum bu az bir şey çıkarım yapmanızı sağlar.
Arctic Xtender VG Review
Arctic really managed to stick the landing with the Xtender VG chassis, offering a strong contender to those looking for a larger enclosure to fit 420 mm liquid cooling into. Smartly paired with five of Arctic's own retail fans, it practically begs to be combo'd up with an Arctic AIO as well.www.techpowerup.com
Arctic Xtender VG Review
Arctic really managed to stick the landing with the Xtender VG chassis, offering a strong contender to those looking for a larger enclosure to fit 420 mm liquid cooling into. Smartly paired with five of Arctic's own retail fans, it practically begs to be combo'd up with an Arctic AIO as well.www.techpowerup.com
Jumbumda sorun yaşayan var mı bilmiyorum duyduklarim olumluydu. Yurt dışından EK Nucleus, Lian Li, Phanteks, Arctic gibi markalarının ürünlerini getiriyorlar muhtemelen siparişe göre ürün getiriyorlardir ondan kaynakli geç teslimat yaşanıyordur.
Bu kadar derece farkının nedeni nedir acaba? Ben Arctic Xtender'da olan fanlardan daha fazla takacağım için daha serin olur diye umuyorum.
Hımm, yani hem çok daha fazla para harcayıp hemde daha kötü sıcaklıklar elde ediyoruz. Arctic Xtender'ın Türkiye'de güvenilir bir firma aracılığıyla satılmaması can sıkıcı.Kusura bakmayın bir noktayı kaçırmışım. Lian Li dynamic kasalarında kasalar fansiz geliyor ve test fansız halde yapılmış sadece sıvı sogutmanin fanları takılı kasada ondan dolayı bu kadar yüksek çıkmış. Fakat şöyle bir unsurda var xtender dynamic EVO'ya göre daha büyük bir kasa yukseklik ve kalınlık olarak 100mm civarı daha büyük. Bundan dolayı fanlar aynı olsa bile potensiyal olarak xtenderin içinin daha ferah olması gerekiyor.
Hımm, yani hem çok daha fazla para harcayıp hem de daha kötü sıcaklıklar elde ediyoruz. Arctic Xtender'ın Türkiye'de güvenilir bir firma aracılığıyla satılmaması can sıkıcı.
@yusuf7878 @Xitana @bdxmrz hocam siz ne diyorsunuz bu kasalara?
Hımm, yani hem çok daha fazla para harcayıp hem de daha kötü sıcaklıklar elde ediyoruz.
Evet hocam. Bende öyle düşünüyorum, o kadar fan takacağız en nihayetindeZaten fan alacaksın değil mi hocam, görünüşte önemsiyordun sanırsam. Lian Li daha iyi olur bence.
Sizin önereceğiniz bir kasa var mı hocam? Arctic Xtender'ın performansında.O kasanın ana amacı gösteriş. Performans değil.