Lian Li O11 dynamic EVO XL için fan düzeni iyi mi?

• Konuyu başlatan EymK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 101

EymK

Decapat
Daha fazla  
Bu kasanın ön tarafına mesh panel kit alıp takmayı düşünüyorum, ardından da;

Ön tarafa 3x140mm.
Yan tarafa 3x140mm.
Alt tarafa 3x140mm.
Arka tarafa 2x120mm.

Üst tarafa ise Arctic LF3 420mm takacağım ama push pull yaptırtacağım için 6 fan olacak.

140mm olan fanları Arctic P14 almayı düşünüyorum, 120mm olanları ise Arctic P12 veya P12 Slim almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kasanın ön tarafına mesh panel kit alıp takmayı düşünüyorum, ardından da;

Ön tarafa 3x140mm.
Yan tarafa 3x140mm.
Alt tarafa 3x140mm.
Arka tarafa 2x120mm.

Üst tarafa ise Arctic LF3 420mm takacağım ama push pull yaptırtacağım için 6 fan olacak.

140mm olan fanları Arctic P14 almayı düşünüyorum, 120mm olanları ise Arctic P12 veya P12 Slim almayı düşünüyorum.
İşlemcim 5950x olduğu için uzun zamandır 360mm sıvı soğutmamı pull-push düzeninde kullanıyorum. Oldukça ısınan bir işlemcin yok ise pull-push önermem. Temzilemesi vb. oldukça zor oluyor. Günümüzde kullanılan pc kasaları oldukça iyi hava sirkülasyonuna sahip. Bu kadar çok fan takman bence gereksiz.

İşlemcim 5950X olduğu için uzun zamandır 360mm sıvı soğutmamı pull-push düzeninde kullanıyorum. Oldukça ısınan bir işlemcin yok ise pull-push önermem. Temzilemesi vb. oldukça zor oluyor. Günümüzde kullanılan PC kasaları oldukça iyi hava sirkülasyonuna sahip. Bu kadar çok fan takman bence gereksiz.

Şu anlık 7800x3D var ama yükseltmeyi düşünüyorum. Biliyorum biraz fanteziye kaçıyor. Haklısın, bu kadar fan gereksiz gibi ama OC ve UV ile uğraşmayı seviyorum o yüzden ne kadar soğuk olursa o kadar yüksek Boost hızlarına çıkabiliyor.

Hocam aynı işlemciyi kullanıyoruz. MSI Gungnir 300R kasa var, bende gittim öne 3 tane p14 egsoza 1 tane p14 taktım, ekran kartı altı psu üstüne 120mm MSI fan taktım. İşlemci soğutucum MSI I360 sonrasında AM5 CPU tutucu aldım, mx6 macun kullanıyorum. Ama stok 120mm kasa fanlarıyla arasında hiç sıcaklık farkı olmadı :D O yüzden artık saldım. CO -30 Soc 1.25 expo açık, ovverrite +200 undervolt ile kullanıyorum. Boşta 40-42 Cinebench r23 testinde maksimum 77 görüyor. 18335 puan alıyor.

Hocam aynı işlemciyi kullanıyoruz. MSI Gungnir 300r kasa var, bende gittim öne 3 tane P14 egzoza 1 tane P14 taktım, ekran kartı altı PSU üstüne 120mm MSI fan taktım. İşlemci soğutucum MSI I360 sonrasında AM5 CPU tutucu aldım, MX6 macun kullanıyorum. Ama stok 120mm kasa fanlarıyla arasında hiç sıcaklık farkı olmadı :D o yüzden artık saldım. Co -30 SoC 1.25 EXPO açık, ovverrite +200 undervolt ile kullanıyorum. Boşta 40-42 Cinebench R23 testinde maksimum 77 görüyor. 18335 puan alıyor.

Bende şu anda benzer yapıda ki bir kasada ve fan konfirügasyonunda AM5 tutucu, Phantom Spirit ve PTM 7950 ile co -30 SoC 1.2 şeklinde kullanıyorum. R23'te 75-76 civarlarında geziyor. 7800x3D için evet, bence de gereksiz ama anakartım X670E Tomahawk ve AM5 için çıkacak son nesil işlemciyi alırım diye düşünüyorum. O yüzden böyle bir topa girmeyi düşündüm. Belki push-pull yapmayabilirim, o konuda tam karar veremedim henüz.

Bende şu anda benzer yapıda ki bir kasada ve fan konfirügasyonunda AM5 tutucu, Phantom Spirit ve PTM 7950 ile co -30 SoC 1.2 şeklinde kullanıyorum. R23'te 75-76 civarlarında geziyor. 7800x3D için evet, bence de gereksiz ama anakartım X670E Tomahawk ve AM5 için çıkacak son nesil işlemciyi alırım diye düşünüyorum. O yüzden böyle bir topa girmeyi düşündüm. Belki push-pull yapmayabilirim, o konuda tam karar veremedim henüz.
Arkadaşımda 9950x3D ile Arctic 360 kullanıyor. İnan çok fark olmuyor. Ondada pano 100R kasa var, ekstra fan takmadı ama taksada değişeceğini düşünmüyorum gereksiz masraf oluyor. Bu arada Arctic p14 de reverse fan yok sanırım aldığınızda dikkat edin diğer türlü ters bir görüntü olacaktır. O kadar masraf etmek yerine görsel olarak Wraith in sitesinde görmüştüm reverse fan alıp MESH bir kasa oluştursanız işiniz görülecektir.

Arkadaşımda 9950x3D ile Arctic 360 kullanıyor. İnan çok fark olmuyor. Ondada pano 100R kasa var, ekstra fan takmadı ama taksada değişeceğini düşünmüyorum gereksiz masraf oluyor. Bu arada Arctic P14 de reverse fan yok sanırım aldığınızda dikkat edin diğer türlü ters bir görüntü olacaktır. O kadar masraf etmek yerine görsel olarak Wraith'in sitesinde görmüştüm reverse fan alıp mesh bir kasa oluştursanız işiniz görülecektir.

Hocam biliyorum reverse yok ama zaten görsellik takıntım, RGB gibi derdim yok. Bana ışıksız full siyah, Air Flow'u çok iyi olsun yeterli. Zaten masanın altında duruyor kasa.

Bir de sessiz olması önemli o yüzden 140 mm'lik fan istiyorum, düşük devirde çalıştıracağım hepsini.

Hocam biliyorum reverse yok ama zaten görsellik takıntım, RGB gibi derdim yok. Bana ışıksız full siyah, Air Flow'u çok iyi olsun yeterli. Zaten masanın altında duruyor kasa.

Bir de sessiz olması önemli o yüzden 140 mm'lik fan istiyorum, düşük devirde çalıştıracağım hepsini.
Sessizlik benim içinde önemli dediğiniz gibi 140 dan sonra ses baya azaldı, düşük devirde sogutuyor. O zaman düşündüğünüz kombinasyon çok iyi şimdiden hayırlı olsun.

Sessizlik benim içinde önemli dediğiniz gibi 140'dan sonra ses bayağı azaldı, düşük devirde sogutuyor. O zaman düşündüğünüz kombinasyon çok iyi şimdiden hayırlı olsun.

Teşekkürler hocam ama push-pull konusunda biraz kararsızım, fan sayısı arttıkça doğal olarak ses artıyor ama fan arttığı içinde devirlerini daha düşük çalıştırabilirim. Acaba ses konusunda nasıl etki eder?

Teşekkürler hocam ama push-pull konusunda biraz kararsızım, fan sayısı arttıkça doğal olarak ses artıyor ama fan arttığı içinde devirlerini daha düşük çalıştırabilirim. Acaba ses konusunda nasıl etki eder?
Hocam daha önce deneyimlemediğim için bilemeyeceğim, ama arkadaşında bahsettiği gibi temizliği vs zor olur, ayrıca fan sayısı arttığı için ses ister istemez artacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı