Lian Li Odyssey X vs. ASUS ROG STRIX GX601

akazanil

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD BLUE HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
WD GREEN 480GB SATA SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS WHITE EDITION CASE
Arkadaşlar öncelikle iyi Sosyaller. Ben 1 hafta önce kasa arayışına girip Helios'la Lian Li Odyssey X arasında kalıp Odyssey sipariş ettim ama tarafıma teslim edileceği gün birden içimden bir his iptal et GX601 iste dedi. Ben de iç sesimi dinleyerek iptal ettim, şu an GX601 istedim. Sizce doğru mu yaptım? (arkadaşlar kasa tavsiyesi istemiyorum, kasam yolda zaten sadece sorum pişman olmam değil mi?) fikir verirseniz sevinirim. Doğru karar vermişimdir umarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız ürün üst segment. Kalitesi zaten ortada. Burada olay tasarım oluyor. Sizin gözünüze hangisi geliyorsa sizi o daha memnun edecektir. Tamamen "psikolojik" bir durum bu sorduğunuz. Size herkes ROG der ama sizin için Lian Li daha şıktır. Mesela bence de GX601 çok daha şık, dışarıdan gördüğüm kadarıyla lakin ben iki kasayı da sadece netten görsellerden gördüm, canlı kanlı görmedim.

Dosya Ekleri

• DF6BD1A4-BF4E-454C-8409-E3A18005F1DF.jpeg
    DF6BD1A4-BF4E-454C-8409-E3A18005F1DF.jpeg
    112,8 KB · Görüntüleme: 94
  • D0EC27D9-511C-4CEC-9322-654710FF5841.jpeg
    D0EC27D9-511C-4CEC-9322-654710FF5841.jpeg
    89 KB · Görüntüleme: 93
Zaten bu bahsettiğin kasalardan memnun kalmayacak insan, gerçekten memnuniyetsiz bir insandır :) Hatta bir tık ileri gidiyorum gerçekten şımartılmış ve parasıyla birlikte egosuda şişen adamdır. Hayırlı olsun.

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Bu kasayla ilgili ufak bir sorum olacak. Kasadaki arka ve ön fanları kasayla gelen kontrolcüye mi bağladınız yoksa anakarta mı bağladınız?

Kasayla gelen kontrolcüye bağladım, resimde belki fark etmişsinizdir çalışmamalarının sebebi SATA güç kablolarımın yetmemiş olması onu da netten istedim bu hafta onlarda çalışacak inşallah ha bu arada çalışıyor mu diye de kontrol ettim tabii SATA gücü SSD'den çıkarıp kasanın kontrolcüsüne bağladığımda 4Ü de sorunsuz çalışıyordu.

Kasayla gelen kontrolcüye bağladım, resimde belki fark etmişsinizdir çalışmamalarının sebebi SATA güç kablolarımın yetmemiş olması onu da netten istedim bu hafta onlarda çalışacak inşallah ha bu arada çalışıyor mu diye de kontrol ettim tabii SATA gücü SSD'den çıkarıp kasanın kontrolcüsüne bağladığımda 4Ü de sorunsuz çalışıyordu.
7-8 ay önce aldım bu kasadan. Bende de fanlar kontrolcüye bağlı. Kontrolcüdeki ARGB kontrolünün anakarta da bağlanabilmesi güzel ama fan için bir bağlantı olmaması kötü olmuş. Kasa kontrolcüsündeki düşük hızda çalışmasına rağmen fan sesleri dikkat çekiyor(Kasa hemen dibimde olduğundan sıvı soğutucunun pompa ve fan sesleri de üzerine biniyor. Belki sıvı soğutucudan daha çok ses geliyordur.). İlk zamanlar çok ses çıkardığını düşündüğümden biraz can sıkıcı olmuştu bu durum. Bir ara fan çıkışı çoklayıcı kablo alıp anakarttaki çıkışa 2-2 fanları bağlayıp işlemcinin sıcaklığına göre fanların hızlarını kontrol etmeyi düşündüm ama yoğunluktan ötürü yapmadım, sonra da zamanla duruma alıştım gibi. Rica etsem kullandıktan bir süre sonra sizdeki durumu belirtebilir misiniz?
Kasanın ağır ve biraz büyük olmasına rağmen kasadan memnunum. Eksiklik olarak ise söyleyebileceğim iki şey var. Biri yukarıda bahsettiğim içindeki fan kontrolcüsünün anakarta bağlanamıyor olması, diğeri de içinden ön paneldeki ikinci 2xUSB 3.0 için USB 2.0 dönüştürücü bir fiş çıkmaması. 2 tane 19 pin USB 3.0 çıkışı olan anakart görmedim desem yeridir. En azından böyle bir dönüştürücü bırakabilirlerdi kasanın içerisine.
Tekrardan hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı