Lightpack Kutu Açılımı

Herkese merhaba. Lightpack ile youtube'da oyun sistemi kurulum video'larını izlerken tanıştım ve tanıtım video'sunu izlediğimde, ürünü çok beğendim ve satın almaya karar verdim.

Fiyatı kargo dahil 119 dolar olan ve ödemesini paypal ile yaptığım bu ürünü almadan önce satıcıya sitesi üzerinden, ürünün Türkiye'ye gelme süreci, gümrük vergisi hakkında bir çok soru sordum aynı gün cevabını aldım. Normalde ücreti 75 euro'dan fazla ürünlerin Türkiye'ye girip elimize ulaşması vergi açısından sıkıntılı olabiliyor. Bu yüzden satıcı arkadaştan ürünün faturasını 25 dolar yazmasını istedim ve ürünü bu sayede gümrüğe takılmadan ve vergi ödemeden alabildim. Eğer siz de sipariş vermek isterseniz ingilizceniz de varsa satıcıdan faturada az oynama yapmasını isteyebilirsiniz. Bu sayede dediğim gibi yaklaşık 50tl (bu ürün için) olan vergiyi ödemek zorunda kalmamış olursunuz.

Ürünün ödemesini 24.04.2014 tarihinde yaptım ve 25.04.2014 tarihinde eposta adresime Hong Kong post aracılığı ile kargoya verildiği bilgisi geldi. 3 günlük sürecin ardından 28.04.2014 tarihinde ürün Türkiye'ye ulaştı. İşte asıl sıkıntılı zaman bundan sonra başlıyor. Hong Kong'dan Türkiye'ye 3 günde gelen ürün, İstanbul'dan İzmir'e tam 9 gün sonra ulaşabildi. Kargo detaylarını aşağıda görebilirsiniz.
(Kırmızıyla işaretlediğim yer ürünü Bayraklı'daki ptt kargo işleme merkezinden gidip kendim aldığım zaman.)

3354incih5957087.jpg


Her neyse, ürünü kargodan alırken İstanbul ukim'de gümrük görevlilerinin ürünün kutusunu mundar edip içeriğini denetledikleri için 2tl ayrıdan ödedim ve evime yola koyuldum.

Çok uzatmak istemiyorum, Buradan sonrasını fotoğraflara bırakıyorum.

8971incij5248805.jpg


7387incil57250.jpg


6335incio593693.jpg


6061incip8486546.jpg


3648inciq779607.jpg


4708incit7941527.jpg


5688incin8416850.jpg


2236incim1412424.jpg


3642incib9105671.jpg


2946incia3012340.jpg


3094incix5371300.jpg


Ve son olarak karanlık olduktan sonra çektiğim fotoğraf.
3072incis4562216.jpg



Ürünün kendisine ait açık kaynaklı bir yazılımı mevcut. Bu yazılımı sitesinden indirip bilgisayarınıza kurmanız gerek. Bu yazılım sayesinde ürünü bir çok ayar ile kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca, aynı ağa bağlı olduğunuz sürece kendine ait android uygulaması ile de ürünü telefonunuzdan yönetebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi ürünü kurdum ve 27" monitörüm ile sorunsuzca kullanıyorum. Aslında masamın üzerindeki raf, lightpack'in yarattığı monitörün üst tarafındaki led ışık ortamını kısıtlıyor. Tabi bunun için de seçenek mevcut, ürünün yazılımı sayesinde led ışıkları monitörün sadece sağ ve sol tarafında çalışmasını sağlayabiliyoruz. Ama Ben bunu yapma gereği duymadım şu an halimden memnunum. Video izlerken, sitelerde gezerken çok hoş bir aydınlatma sağlıyor fakat half life oyunu üzerinde denediğimde malesef oyuna göre tepki veremediğini, tüm led'lerin oyun süresince sürekli beyaz yandığını gördüm. Fakat normalde oyunlarla bağlantılı olarak çalıştığı ürünün kendi videosunda görünüyor. Ben fazla oyun oynamadığım için kafa yorma gereği duymadım. Günlük kullanımda çalışsın yeterli.
Masamın arkasındaki gördüğünüz mavi ışık ta sahibinden.com üzerinden satın aldığım lightpack ten bağımsız bir led ışık sistemi bunu da söylememde fayda var.

Son olarak ürünü kullanırken telefonumla çektiğim youtube kanalıma yüklediğim video'yu da izlemenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ürünün websitesi; Lightpack — ambient backlight for your displays by Woodenshark

Fiyatı biz öğrenciler için tuzlu da olsa lightpack'ten çok memnunum. Umarım yardımcı olmuşumdur, sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Herkese iyi günler dilerim :)
 
Son düzenleme:
Ürünü valla ilk defa görüyorum. :D Gayet güzel bir atmosfer oluşturuyor gibi. Ama bilgisayar masan çok daha güzel geldi bana. Hazır olarak mı aldın yoksa özel mi yaptırdın?
 
Ürünü valla ilk defa görüyorum. :D Gayet güzel bir atmosfer oluşturuyor gibi. Ama bilgisayar masan çok daha güzel geldi bana. Hazır olarak mı aldın yoksa özel mi yaptırdın?

Bilgisayar masamı İzmir Forum Bornova'daki ikea'dan aldım. Fakat en sonuncuyu ben aldığım için İzmir'deki mağazada bulabileceğini sanmıyorum.

FREDDE Ailesi | IKEA Türkiye

bu siteden bakabilirsin ;)
 
Öncelikle emeğine sağlık. Masana Düzenine hayran kaldım hocam :D Video zaten bi harika yanlız merak ettim bu nedir yani olay sadece oyun ne tepki veriyorsa ona göremi ışık yanıyor?
 
Hayırlı olsun. Zaten kargo işi PTT'ye kaldıysa yandık :D. Birde araçlarının üzerinde hızlı ve zamanında kargo yazıyor :D. Bunların hızlısı 9 gün ise hızlı olmıyanı 1 ay gibi bir zamanı bulur :D. Ne güldum :D.
 
Hayırlı olsun. Değişik ürün ama bir smart led televizyonda görmüştüm arkasında led vardı onu dinamik olarak ayarlayınca hangi renk varsa onu arkasına yansıtıyordu. Bu benim çok hoşuma gitmişti. İnceleme için teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı