Link kısaltmanın SEO'ya etkisi var mı?

Ahsoka

Centipat
Selam, link kısaltmanın SEO'ya olumlu veya olumsuz bir etkisi var mı?

Bildiğiniz üzere evrim ağacı'nın 'darvin' adında bir link kısaltma servisi var. URL'yi kısalttığımız zaman 'dar.vin/url-adresi' şeklinde bir kısaltma işlemi oluyor. Benim merak ettiğim konu ise:

Benim bir blogum var. Blogger üzerinden açtım. Temayı uzun araştırmalarım sonucunda buldum ve satın aldım, ardından kendim SEO ve meta ayarlarını yaptım. Temanın hızı da çok iyi. Ama Blogger'ın URL konusunda bir sıkıntısı var;

Bu sorunu çözmenin bir yolu var, her blog postunu yayınladıktan sonra blogger ayarlarından URL yönlendirme yapabilirsiniz.

Başka bir yol olarak da temanın kodlarına bir script yazabilirsiniz. (scripti buraya yazmıyorum, merak eden olursa yazarım) onu tema kodlarına eklediğiniz zaman yukarıdaki yöntem gibi bir URL yönlendirme işlemini otomatik yapıyor. Ama eğer ki license key olan bir premium tema kullanıyorsanız bu script sizin license keyinizi bozuyor. Dolayısıyla bu yöntem de bir işe yaramıyor.

Bu uğraşlarımın sonunda, herhangi bir çözüm bulamayınca, blogumdaki bir postu paylaşırken URL çok uzun olduğu için aklıma gelen son çözüm URL kısaltmak oldu.

Ve merak ettiğim konu da, eğer URL kısaltma servisi (darvin) kullanırsam blogumun SEO'su etkilenir mi?

Cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu sadece yönlendirmeyse yapmayın. Yazının linkini değiştirebiliyorsanız değiştirin. Ve hayır, Google sadece yazının aslını indexler. Kısaltılmış linki değil. Neden bu kadar çok istiyorsunuz ki? .COM veya diğer tLD domain alıp yazın o zaman.
Anladım, teşekkürler. Zaten 'com.tr' alan adım var ve onu kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı