LinkedIn güvenlik açığı yüzünden hesabp çalındı

semih24

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün LinkedIn hesabıma giriş yapayım dedim, yapamadım. Şifreniz yanlıştır uyarısı vedi.
Mail adresime girdim baktım bir de ne göreyim? 4 Aralıkta birisi LinkedIn hesabıma başka bir e-posta adresi eklemiş ve mailime doğrulama kodları gelmiş.
Ben internet kafeye bile gitmiyorum. Kendi bilgisayarımda bile oturumumu açık bırakmam, kapatıp öyle çıkarım.
Böyle bir şey nasıl olmuş olabilir? İnternette biraz araştırma yaptım, benim başıma gelen şey birçok kişinin başına da gelmiş.
Şifremi değiştir seçeneğine tıklıyorum, mail adresinize doğrulama kodu gitti diyor ama gelen bir şey yok.
Şu an LinkedIn şifremi bile değiştiremiyorum, büyük bir güvenlik açığı var bunların. Rezillik.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 13
  • 2.jpg
    2.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 11
  • 3.jpg
    3.jpg
    39,1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda benim de hesabıma giriş yapmaya çalışıldı ancak 2FA engelledi. Ufak bir ders olmuş olur. Bir soğuk su içip desteğe yazın. Onun dışında çok yapacak bir şey yok.

Hocam farklı bir siteden veri ihlali olmuş olabilir. Sıkıntı sizden kaynaklı olabilir. Direk LinkedIn güvenlik açığı demek bence yanlış. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmanızı minimum seviyeye indirmek için adamlar oraya 2FA güvenlik doğrulaması koymuş bunu kullanın bedava zaten.

Şu an arama butonuna ad soyadımı yazınca profilim çıkmıyor muhtemelen silindi.
Desteğe yazdım bakalım ne olacak.

Ayrıca 2FA doğrulamasını ben diğer platformlarda da kullanmıyorum (örneğin, instagram,facebook vs. gibi) şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım fakat linkedin sitesinde nasıl böyle birşey olabiliyor ona şaşırdım.

Şu an arama butonuna ad soyadımı yazınca profilim çıkmıyor muhtemelen silindi.
Desteğe yazdım bakalım ne olacak.

Ayrıca 2FA doğrulamasını ben diğer platformlarda da kullanmıyorum (örneğin, Instagram, Facebook vs. gibi) şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım fakat LinkedIn sitesinde nasıl böyle bir şey olabiliyor ona şaşırdım.

2FA mutlaka kullanın hocam bayağı sıkıntı yaşarsınız ben uyarıp görevimi yapayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı