Aslına o copy paste'leri yapıştırdıktan sonra insanlara ne yapıştırdığını sorarsan o komutların anlamını da şak diye öğrenirsin. Ama dediğin gibi. Copy - paste ile de işi götürebilirsin. Ama ne yazdığını bilirsen araştırma zahmetine bile girmez direk sen yazarsın o komutu
Ayrıca windows'un aksine programın sitesine girip, uygun sürümünü bulup, ne bilim eğer crackli indireceksen turbobit'in sayacının dolmasını beklemezsin. Zaten çoğu program ücretsiz. Ayrıca program arama zahmetinde de software center yada herhangi bir paket yöneticisi sayesinde büyük oranda kurtuluyorsun
...ama sunumunu hazırlayacak bir presentation yazılımına ihtiyaç duyan ve sadece bir word processor , bir browser ve hadi hadi zorladın bir spreadsheet yazılımı ile kolaylıkla bilgisayarla ilgili tüm ihtiyaçlarını giderecek insanlar için evet linux tam bir zaman kaybıdır.
Katılmıyorum. Laptoplar ile birlikte gelen windows hesaplarsan 100TL küsüre geliyor ve kurulumda yanında bazı programlar da geliyor. 100TL fark ediyor ama normalde hepsini satın almaya kalksan 600TL ediyor minimal.Bu kişi benimve özellikle benim gibi kişiler için de linux tam lazım olan şey. Kurulumu yapınca browser ve office yazılımları hazır geliyor. Kurduğunuz dağıtıma göre; gelmiyorsa da kurması çok kolay. Ben doktora tezi , makaleler ve sunumlar hazırlayan birisiyim ve libreoffice'in microsoft office'den bir eksiğini görmedim - ki zaten windows üzerinde de libreoffice kullanıyorum. Ha çok sıkıntı mı oldu, işin içinden çıkamadın mı; bugün herkesin hotmail veya gmail hesabı var, açarsın ordan google docs ya da microsoft office online yine halledersin işini...
Bugün bi laptop ya da marka pc alıyorsunuz içinde windows oluyor ve verdiğiniz paranın içinde windows lisansı da oluyor ve maliyet artıyor. Buna gerek yok, freedos laptopların yaygınlaşması gerek; internet, office, resim düzenleme, film izleme, indirme, müzik dinleme için windows'u office'i korsan kullanmaya da gerek yok. İşte var ne güzel ücretsiz.
Profesyonel olarak grafik, 3d v.s. gibi işlerle uğraşanlar zaten mac'e yöneliyorlar... Onlara da sorsanız; windows, linux da neymiş
Bilgisayara virüs bulaştı derdi yok. Antivirüs programı kullanmak yok.
Çok yanlış düşünüyorsunuz.