Çalışmaya devam etmeni önersem kırılmazsın değil mi?
Bugün için sonuçsuz bir proje, yarın başkası tarafından ihtiyaca göre kabul edilebilir veya ihtiyaç duyulan bir proje haline gelebilir.
Yıllar önce 129T'de yanıma bir genç oturdu. Elinde notlarını gördüğümde ne çalıştığını sordum. Bana üzerinde ID'leri silinmiş chipleri tanımlamak için RS232 ile çalışan bir yapı geliştirdiğini söyledi. İlk planda ne kadar gereksiz değil mi? Değil.
Zaman içinde kullandığımız tüm entegre/chiplerin ID'leri rafda/çekmece iken bile silinir.
Karşımıza bu tür bir chip çıktığında, ID'sini bilemezsek bile portların nasıl çalıştığını bulan (bir çeşit tersine mühendisklik) bir proje işimizi kolaylaştırmaz mı?
Şu an vefat etmiş bir harita mühendisi 1989 da qbasıc ile aldığı verileri RS232 ile PC ortamına aktarıp pastallar oluşturuyor idi. Qbasıc'den bahsediyorum. Proje daha sonra Delphi ile devam etti. Şu an o projeyi oğlu .Net ile mobil olarak geliştirmeye devam ediyor. Ve kullandığı 3D motorunu da kendisi (babası) 3 yılda yazdı. Tüm CAD geliştiricileri 3D motorlarını oyun firmalarından satın alıp, lisans bedelleri öderken, o kendisi önce Delphi/C+ ile ortak geliştirdi. Daha sonra o moturu tamamen .Net'e entegre etti. İlk planda amelelik olarak gözükecek bir çalışma.
Ama bireysel fikirler ve başarı açısından ise eşsiz bir çalışma.
Umarım fikrinin ve çalışmanın çok daha büyüdüğünü görecek zamanın olur.
Başarılar.
Öncelikle
@bitwise'ın sözlerini destekliyorum.
Tanıtımı nasıl yaparsın?
Güzel bir isim-açıklama ile video çekip YouTube ve Linux forumlarında paylaşırsın.
Kendine bir domain alıp açıklama yapamayacak durumda isen (ki olası), Free hostlar ile Spider'ların sürekli sitende kalacak şekilde günlük paylaşımlar yaparak tanıtım yaparsın.
GitHub gibi yerlerde mutlaka bulun.
Diğer benzer projeleri takip et ve iletişimde ol. Kodlarını paylaşmaktan çekinme, sorunu doğru kelimeler ile doğru kişilere sor. Linux Coder'ların hala ırc kullandığını biliyorum. İlk planda aralarına almazlar özellikle Rus ve almanlar kendi dillerini konuşmayanlara karşı aşırı tepkililerdir. Moralini bozmasın.
Hatanı söylediklerine yılma. Ama hedefin amacın belli olsun.
Başarılar.