Linux dağıtımı nasıl yapılabilir?

Son zamanlarda Linux ile ilgili çok şey öğrendim. Kernel 5.4.150.167 kullanan bir Linux dağıtımı nasıl yaparım?
Neden sıfırdan bir linux dağıtımı yapmak istiyorsunuz ?

Adım adım ilerleyerek hiçbir dağıtımı taban almadan, sıfırdan kendi dağıtımınızı oluşturabilirsiniz.
Sıfırdan dağıtım çok zor bir şey Pardus bile debiana gecti.Gercek bir yenilik yoksa sıfırdan yapmanın anlamı yok.

Neden sıfırdan bir linux dağıtımı yapmak istiyorsunuz ?

Sıfırdan dağıtım çok zor bir şey Pardus bile debiana gecti.Gercek bir yenilik yoksa sıfırdan yapmanın anlamı yok.
Tabansız, sıfırdan yapmadıkça sadece kendini kandırmış olacak.

Sıfırdan dağıtım çok zor bir şey Pardus bile debiana gecti. Gercek bir yenilik yoksa sıfırdan yapmanın anlamı yok.

Pardus çok saçma bir karar almış. Zaten olan araçlarını ve paket yöneticilerini bırakıp Debian tabanına yönelip sadece "temalanmış Debian" ürettiler.
En azından eski ekip devam ettirdi projeyi.

Mint ve Neon'u hariç tutacağım geliştiricileri hiç olmaz ise bir üretkenlik girişimindeler.
Ubuntu ve Debian'ı alıp da içine 3-5 tane araç ya da uygulama kuran dağıtımlar sadece temalanmış debian/ubuntu olmaktan ileri gidemezler.

Pardus çok saçma bir karar almış. Zaten olan araçlarını ve paket yöneticilerini bırakıp Debian tabanına yönelip sadece "temalanmış Debian" ürettiler.
En azından eski ekip devam ettirdi projeyi.

Mint ve Neon'u hariç tutacağım geliştiricileri hiç olmaz ise bir üretkenlik girişimindeler.
Ubuntu ve Debian'ı alıp da içine 3-5 tane araç ya da uygulama kuran dağıtımlar sadece temalanmış debian/ubuntu olmaktan ileri gidemezler.

Bence çok bağımsız dağıtım olmasında yana değilim. Arch Debian/Ubuntu Fedora dışındakilerin pek şansı yok. 3 ana dağıtım ile ilerlenmesi bu tabanları baz alıp iyileştirmeler yapılmalı.

Örnek olara Manjaro,Linux mint , Garuda gayet beğendiğim dağıtımlar olmuştur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı