Kurulum aşamasında Custom kernel yaparsanız hemen compile ediyor. Genkernel'a bulaşmayın, hem çok yavaş kuruyor hem de çok performansı azaltıyor. Eğer PC bayağı kötüyse Gentoo çok mantıklı değil söyleyeyim.
Genkernel ile kullanıyorum ben, ekstrem uzun sürüyor. Eğer yavaş bilgisayarınız varsa kurmayın genkernel ile. Bana nedense manuel olarak ayarlamak zor geliyor, ondan daha yapmadım hiç.
Genkernel ile kullanıyorum ben, ekstrem uzun sürüyor. Eğer yavaş bilgisayarınız varsa kurmayın genkernel ile. Bana nedense manuel olarak ayarlamak zor geliyor, ondan daha yapmadım hiç.
Dünya üzerineki serverların %97(yaklaşık) ve 2 milyar telefonun çalıştırdığı kernel'dır Linux. Programcılar için vazgeçilmez. Günlük kullanıcılar için özgürlük, hız ve stabilite veren bir kerneldan bahsediyorsunuz hatırlatmak isterim.
Hiç özelleştirme yokken KDE neon, benim bilgisayarımda 450-500 MB arası RAM kullanıyordu, macOS teması ile birlikte boşta RAM kullanımı en fazla 700 MB olmuştu. KDE'ye göre çok iyi rakamlar bence.