Linux dağıtımı tavsiyesi

Kurulum aşamasında Custom kernel yaparsanız hemen compile ediyor. Genkernel'a bulaşmayın, hem çok yavaş kuruyor hem de çok performansı azaltıyor. Eğer PC bayağı kötüyse Gentoo çok mantıklı değil söyleyeyim.

Genkernel ile kullanıyorum ben, ekstrem uzun sürüyor. Eğer yavaş bilgisayarınız varsa kurmayın genkernel ile. Bana nedense manuel olarak ayarlamak zor geliyor, ondan daha yapmadım hiç.

Genkernel ile kullanıyorum ben, ekstrem uzun sürüyor. Eğer yavaş bilgisayarınız varsa kurmayın genkernel ile. Bana nedense manuel olarak ayarlamak zor geliyor, ondan daha yapmadım hiç.
Şunu bir kez izleyince her şey aklında kalıyor, gayet rahatça kurabiliyorsunuz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunu bir kez izleyince her şey aklında kalıyor, gayet rahatça kurabiliyorsunuz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mental outlaw mı izliyorsunuz sizde hocam 😀. Sağ olun, sonraki kurulumumda öyle yapacağım. Merak ettiğim şey, ne kadar hız farkı oluyor?

Linux gördüğüm en rezil yazılım hiç tavsiye etmiyorum.
Dünya üzerineki serverların %97(yaklaşık) ve 2 milyar telefonun çalıştırdığı kernel'dır Linux. Programcılar için vazgeçilmez. Günlük kullanıcılar için özgürlük, hız ve stabilite veren bir kerneldan bahsediyorsunuz hatırlatmak isterim.

Hiç özelleştirme yokken KDE neon, benim bilgisayarımda 450-500 MB arası RAM kullanıyordu, macOS teması ile birlikte boşta RAM kullanımı en fazla 700 MB olmuştu. KDE'ye göre çok iyi rakamlar bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı