Linux dağıtımı tavsiyesi

Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarıma 2. işletim sistemi kurmak istiyorum Linux kurmaya karar verdim fakat Linux konusunda en ufak dahi bir bilgim yok.

İstediğim özellikler:

Tasarımı modern olsun örnek:
Hızlı, hafif ve donanım uyumluluğu iyi olsun yeter.

Sistem özellikleri: i5 6400 / MSI H110M-PRO VD Plus / Manli Twin Cooler GTX 1060 3 GB / Kingston Fury Beast RGB 2x8 16 GB 3600 MHz CL17 RAM / Crucial BX500 SSD / WD10EURX-63UY4Y0 1 TB HDD / DeepCool CG 560 ARGB Kasa / Hiper 450W PSU

Bu arada SSD de çok yer kalmadığı için işletim sistemini HDD'ye kuracağım. Çok performans kaybı yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• 1684605716908.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:

"Tasarımı modern olsun" o kısmı her DE'de kendin yapabilirsin. Sana önerim saf Arch ve Xfce4. Kendin özelleştirirsin. İnternette videolar var bir sürü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fedora dısında ZorinOS kullanabilirsin.

HDD'ye kuracağım çok performans kaybı yaşar mıyım?
HDD'nin üzerinde tepinmedikçe performans kaybı yaşatmaz Linux'ta.

Zorin OS kullanabilirsin. Fotoğrafını attığınız Fedore KDE de kullanabilirsiniz, yeni başlayanları zorlamaz.

Ekstra olarak şimdi ben Steam'den CS:GO yüklemeye çalışsam sizin önerdikleriniz Linux sürümlerinde o oyunu açabilir miyim? Çünkü sistem gereksinimlerinde Ubuntu'dan bahsediyor.

Ekstra olarak şimdi ben Steam'den CS:GO yüklemeye çalışsam sizin önerdikleriniz Linux sürümlerinde o oyunu açabilir miyim? Çünkü sistem gereksinimlerinde Ubuntu'dan bahsediyor.

Oynarsın. En fazla bir kac ayarlama yaparsın. Zaten native destekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…