- Çünkü Linux zordur.
- Bol bol komut girmeliyiz.
- Bazı dağıtımların kurulum için grafik arayüzü yok.
- Driver desteği spesifik donanimlar için yok (Wireless, e-imza, ekran kartı, barkod yazıcı projeksiyon cihazı..)
- Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
- Oyun desteği yok güncel oyunları oynayamazsınız (driver desteği olmadigi için).
- Ücretsiz yani fazla uğraşılmamıştır yazılımıyla.
- Destekleyen firma çok az.
- Programlama çok az yapılır.
- Ortak bir standardı yok. Binlerce dağıtım var birbirinden bağımsız. Birinde çalışan diğerinde çalışmayabilir.
- Yazilim desteği çok azdır.
- Bir Microsoft değil.
- Devletler kullanmıyor.
- Zordur basit hiç değildir.
- Neden kullanalım ki?
- İkide bir çöker stabil değil.
- Ikinci işletim sistemi kuramazsın kesinlikle.
- Başka başka sebepler.
Saydığım nedenlerden kaçına katılıyorsunuz? Yazın, paylaşın.
1. Zor diye bir şey yoktur. Birşey onu ne kadar çok sevdiğine bağlı olarak kolaylaşır.
2. Bol bol komut girmeliyiz ve ben bunda bir sorun görmüyorum
3. Evet bazı dağıtımların kurulum arayüzü yok ve sizi kurulumun ortasında veya sonunda ortada bırakmıyorlar, stabiller.
4. Donanım üreticileri pazar payını göz önünde bulundurarak bazı donanımlar için sürücü yayınlamıyorlar, bunu değiştirmek kullanıcıların elinde.
5. Çok kullanılan derken kime göre çok, neye göre çok bilemedim. Web sunucularının %90'ı Linux kullanıyor. ChromeOS bir Linux dağıtımı. Android Linux kernelini kullanıyor.
6. Oyun desteği var artık. Benim gibi hardcore olmayan bir oyuncuyu %100 tatmin edebiliyor.
7. Ücretsiz ve fazla uğraşılmamış yerleri olabilir. Ancak yazılımcı yönünden eksiği yok. Proprietary software gibi belirli bir yazılımcı sayısı bulunmuyor. Dünyanın her yerinden herhangi bir yazılımcı geliştirmeye katkıda bulunabiliyor. Yani bu durumda ücretli programlardan çok daha fazla yazılımcı desteği var.
8. Destekleyen firma derken tam olarak ne kastettiğini anlamadım.
9. Programlama için uygundur, gayet yapılır.
10. Ortak bir standardı yok ve biz bunu seviyoruz, Windows gibi insanı artık baymış bir UI'ye mecbur bırakmıyor mesela veya kimseyi felsefesini beğenmediği bir dağıtımı kullanmaya zorlamaz seçenekler ve imkanlar fazladır.
11. Yazılım desteği bence gayet çok.
12. Bir Microsoft değil, elindeki yazılımcı desteğiyle üç Microsoft edebilir mesela.
13. Devletler kullanıyor.
14. Zordur o zaman peki. Yeterince sevmiyorsan her şey zordur.
15. Kullanmayın, özgürsünüz.
16. İkide bir çöken dağıtımlar vardır. Hiç çökmeyenler de vardır.
17. 20. işletim sistemi bile kurabilirsin.
18. Evet, tonla sebep var kullanmak için.