Linux zor değildir sadece bazı şeyleri öğrenmen gerek. Okuma yazma öğrenmeden bir kitabı okuyamazsınız değil mi ?
- Çünkü Linux zordur.
- Bol bol komut girmeliyiz.
Bu dağıtımlar (Arch, Gentoo vb) genel olarak bakıldığında güçlü dağıtımlardır. Çünkü olabildiğince şeyi kullanıcıya bırakarak onlar için en iyisi olacak sistemi kendilerinin yapılandırması istenmiştir.
- Bazı dağıtımların kurulum için grafik arayüzü yok.
Bu daha çok donanım üreticisi ile alakalı olan bir durum. Eğer donanım üreticisi driver çıkarttıysa Linux'a da eklenir zaten.
- Driver desteği spesifik donanimlar için yok (Wireless, e-imza, ekran kartı, barkod yazıcı projeksiyon cihazı...)
Evet değil. Ama bu işletim sisteminin gücü hakkında nesnel bir yargı ortaya koymaz.
- Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
Evet oyun konusunda bir Windows değil.
- Oyun desteği yok güncel oyunları oynayamazsınız (driver desteği olmadigi için).
- Ücretsiz yani fazla uğraşılmamıştır yazılımıyla.
Aman hocam yapmayın. Zaten önceki mesajımda da açıkladım programlama ve Linux konusunu o yüzden bir daha yazmayacağım.
- Programlama çok az yapılır.
Dağıtımların hepsi birbirinden bağımsız değildir. Aynı tabanlı dağıtımlar bulunuyor.
- Ortak bir standardı yok. Binlerce dağıtım var birbirinden bağımsız. Birinde çalışan diğerinde çalışmayabilir.
Yazılım desteği konusunda söylediğinizin aksine oldukça iyi. Bir ton paket yöneticisi var bunu neye dayanarak söyleyebiliyorsunuz ?
- Yazilim desteği çok azdır.
- Bir Microsoft değil.
Evet başlarda söylediklerinizi yine tekrarlıyorsunuz...
- Zordur basit hiç değildir.
- Neden kullanalım ki?
- İkide bir çöker stabil değil.
Dual boot'dan haberiniz vardır umarım.
- Ikinci işletim sistemi kuramazsın kesinlikle.
- Başka başka sebepler.
MacOs Unix değil mi ? Çoğu insanda kullanıyor yani.Eki Görüntüle 723108
Tipik bir konuyu saptırma hareketi, ben diyorum güvenlik ve stabillik açısından Unix öndedir sen gelmiş burada sunucu payı diyorsun
Bu arada; https://upload.wikimedia.org/wikipe...simple.svg/1280px-Unix_history-simple.svg.png
En büyük Linux fanboy sözlerinden birini yazayım size; "Linux işletim sistemi değil çekirdeğidir bir kere."
Şimdi sıra bende; "UNIX işletim sistemi değil çekirdeğidir."
Daha Linux'un ne için kullanıldığını bilmeyen çocuklarla tartışmaya giriyorum bu sitede, hay Allah'ım yahu
Arkadaşım Cyrsis 3 oyununu linux da çalıştır. Photoshop u gel konuşalım.@aegeanfisk Biz fanboyluk yapmıyoruz, adama açıklıyoruz adam hala ve hala Linux şöyle böyle diyor.
Yazdıkların saçma ise evet ilk sırada.
Ben size demiyorum genel olarak neden böyleyiz onu sorguladım sadece Türkiye'de mi var bu aşırı sahiplenme yoksa tüm dünyada mı böyle.@aegeanfisk Biz fanboyluk yapmıyoruz, adama açıklıyoruz adam hala ve hala Linux şöyle böyle diyor.
Yazdıkların saçma ise evet ilk sırada.
Bak güzel kardeşim. 9 yıl boyunca Windows 7, 1 yıl boyunca Windows 10 kullandım. Windows 10 kötü mü? Asla değil. Güçlü, iyi bir sistemin olsaydı Linux yüklemezdim şahsen. Çünkü çok fazla, çeşit çeşit oyun oynayan birisiyim. Şu anki sistemim kötü olduğu için oyun oynayamıyorum zaten, internette gezinmek için kullanıyorum bilgisayarı. Benim tek uyuz olduğum nokta, Linux'u bilmeden, fikir sahibi olmadan saçma sebepler Linux'a sallaman.Bende yazdığına bakardım laf mi diye.
Ben e kafana yazık falan demedim. Saygısızlık ettiysem veya arkadaşın kalbini kırdıysam özür dilerim. Bu arada kimse bilmediği bir şey eleştirmemeli.
Ne alaka şimdi? Ya kusura bakmada gece içtin de foruma mı girdin lütfen ya.Arkadaşım Cyrsis 3 oyununu linux da çalıştır. Photoshop u gel konuşalım.
Bu değerli hocamız kendine GNU/Linux tabanlı bir işletim sistemi bile yaptı.NASA GNU/Linux kullanıyor, Microsoft GNU/Linux kullanıyor, herhalde kafayı yemişlerdir. Devlet GNU/Linux kullanmaya teşvik ediyor, Pardus bu yüzden var, sunucular GNU/Linux, milyonlarca gönüllü GNU/Linux için çalışıyor, hepsi aklını yitirmiş olmalı. openSUSE 3 Milyar Dolara satıldı, adamların parası var aklı yok di mi?.
Uzay çalışmaları denince akla GNU/Linux gelir, adamların aklını uzay almış olmalı.
Ay'a giden tek sivilin Ubuntu'nun sahibi olduğunu biliyor musunuz?.
Neyse yazacak daha çok şey var ama bu işten zerre anlamayanlara kafa yoracak durumda değilim. Hiç bir şey bilmiyorsanız dahi en azından GNU/Linux ile ilgili bir-kaç makale okuyun, bir-kaç blog yazısını inceleyin, her şeyden önce GNU/Linux felsefesini öğrenin, bir-iki kurulumla veya bir-iki sorunla GNU/Linux hakkında prof kesiliyorlar, tam bir kara mizah.