Linux dağıtımları önerisi

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte H310M S2H
İntel Core i5-9400F 2.90GHz
AMD Radeon RX550
16GB RAM
Merhaba. Şu anda Kubuntu kullanıyorum. Sizden dağıtım önermenizi istiyorum. Şu anda kullandığım Kubuntu'dan gayet memnunum. Gelişmiş veya profesyonel bir kullanıcı değilim. Teknik bilgim var ama sınırlı. Arch tabanlı dağıtımlar önerebilirsiniz. Ama daha çok Debian/Ubuntu tabanlı dağıtımlar ile ilgileniyorum. Resmi olarak KDE Plasma desteği olması oldukça önemli benim için. İlgilendiğim bazı dağıtımlar: KDE Neon, Manjaro, Kubuntu, Garuda OS. Oyuncu olduğumu belirteyim. Bunlara ek olarak resmi masaüstü ortamı KDE Plasma olan tüm önerilere açığım. Daha sonradan masaüstü ortamı yüklenebildiğini biliyorum fakat çoğu zaman tam uyumlu olarak çalışmıyor.

KDE Neon, CachyOS, Nobara Linux ve EndeavourOS projelerine bakabilirsin

KDE Neon KDE ekibince geliştiriliyor.

CachyOS Arch tabanlı performans yamalarıyla gelen bir dağıtım.

Nobara Fedora tabanlı bir hobi oyun dağıtımı projesi. Güzel yamalar var ama biraz deneysel bir dağıtım. Arkasında tek kişi var.

EndeavourOS Arch but easy dağıtımları arasında çok iyi bir konumda. Ama biraz fazla minimalist. Bazı ihtiyaç duyabileceğiniz KDE paketleri kurulmamış halde gelmesi olası. Tabii bunu çözmek çok kolay.

Manjaro yerine arcolinuxb daha iyi bir tercih olur. Gerek kurulumu gerek tercihleriyle çok daha kullanıcı dostu.

Kullandığınız dağıtımdan zaten menunsunuz değiştirmeniz için bir sebep yok bence.

Yinede farklı bir dağıtım denemek istiyorsan herhangi bir openSUSE dağıtımı güzel olur. Tumbleweed ilk tavsiyemdir. Plasma'yı en iyi deneyimleyeceğin dağıtımdır.

Oyuncuyum dediğiniz için garuda önerebilirim. Biraz bloat bir dağıtım ancak gaming dağıtımı + btrfs dosya sistemini kullanılıyor, güncelleme sonrası geri dönüş yapmak çok kolay. Arch tabanlı olup dezavantajı minimum olan bir dağıtım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı