Çözüm Linux dağıtımlarındaki ses cızırtısı

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
Eğer müzik dinlerken veya bir şeyler izliyorken seste aniden cızırtılar olmaya başlıyorsa çözümü gayet kolay. Merak etmeyin hoparlörünüz bozulmadı.
Ses olaylarından sorumlu olan program, yani pulseaudio yüzünden oluşan bir sorun seste bozulmaya neden olmakta. Uzun zamandır olan bu bug hala tam olarak çözülebilmiş değil.
Kaynak kodlarından tek bir satırı değiştirip programı yeniden başlatınca sorun genellikle çözülmekte.

Terminali açıp:
sudo su yazıyoruz.
Şifreyi girdikten sonra gedit/etc/pulse/default.pa (gedit yerine farklı metin düzenleyicileri kullanabilirsiniz)
Açılan sayfada load-module module-udev-detect yazısını bulup load-module module-udev-detect tsched=0 ile değiştirip kaydedip çıkıyoruz.

Terminal'e geri dönüp pulseaudio -k yazıyoruz.
İşlem bu kadar.

Linux kullananlar için faydalı olmuş. Ellerinize sağlık.

Bir ara bende cızırtı problemi ile uğraşıyordum. En sonunda sorunun "Speech" paketlerinde olduğunu anlamıştım. Onları kaldırdıktan sonra bir daha hiç cızırtı problemi yaşamamıştım. Sizinki sorunu komple mi çözüyor yoksa sürekli tekrar mı etmek gerekiyor kodu? Yani pulseaudio'ye sürekli restart mı atacağız her bozulduğunda?

Tek seferde çözüyor, sonradan bir şey yapmaya gerek yok.

şifreyi girdkten sonra root@..a.sfeaf yazıyor ve edit/etc/pulse/default.pa yazınca boyle bır dosya ya da dizin yok diyor ne yapmam lazım linuxta yeniyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…