Linux dağıtımlarının garip isimleri

Garip olmasının bir avantajı da akılda kalıcılığı yüksek olması.

Bu arada ben de KDE Manjaro bırakayım. Sadece Plank kurup duvar kağıdı ekledim, neredeyse özelleştirilme yok diyebiliriz.
Çok daha iyi özelleştirme yapıp çok daha güzel görünümler elde edebilirsiniz.

Linux Mint kurmak için konu bile açmıştım, şimdi üşeniyorum kurmaya, PC gitme risk de var önceden Android kurduğumdan biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün isimler önemli veya önemsiz ama hepsi bir anlam üzerine isimlendirilir.
Manjaro adını Afrika'daki bir dağdan almış, Ubuntu yine Afrika'da sevgi-barış anlamı taşıyan bir kabile dilinden almış. Debian, Debian yaratıcısı Ian Murdock'un eşi Debra ve kendi adının birleşiminden almıştır. Bu binlerce dağıtım isminde böyle gider.

illedelinux'u sormama gerek yoktur o zaman.

Ubuntu, Afrika kültüründe sanırım koca yürekli gibi bir anlama geliyordu. Tam emin değilim. Vikipedi üzerinde wikisi vardı.

Elemantary, ilk başlangıç basit anlamına geliyor. Adı üstünde, basit tasarımlı bir distro.

Lubuntu, Kubuntu falan masaüstü ortamının baş harfini alıyor.

Diğerleri de özel anlam içeriyor işte, Pardus gibi. İsimler saçma değil, gayet güzel.

Pencereler isminden iyidir mesela.

Hazır gelmişken, bir fun fact vereyim. Linux için maskot yarışmasında, Tux penguen seçilmeseydi, maskot bir furry kız olacaktı. İyi ki Tux olmuş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…