Linux dağıtımlarının garip isimleri

Ubuntu, Afrika kültüründe sanırım koca yürekli gibi bir anlama geliyordu. Tam emin değilim. Vikipedi üzerinde wikisi vardı.

Elemantary, ilk başlangıç basit anlamına geliyor. Adı üstünde, basit tasarımlı bir distro.

Lubuntu, Kubuntu falan masaüstü ortamının baş harfini alıyor.

Diğerleri de özel anlam içeriyor işte, Pardus gibi. İsimler saçma değil, gayet güzel.

Pencereler isminden iyidir mesela.

Hazır gelmişken, bir fun fact vereyim. Linux için maskot yarışmasında, Tux penguen seçilmeseydi, maskot bir furry kız olacaktı. İyi ki Tux olmuş bence.
Linux'a penguen çok yakışıyor. Furry kız olsaydı çok itici olurdu.

@Samotne Ciasteczka Sence neden Microsoft bir OS yapmayı düşünürken pencereler geldi aklına?

Tasarım gerçekten çöp Windows'un.
Microsoft'un tasarım ekibini de kovduğunu düşünmeye başladım.
Steve Jobs'un emeğini çalarken akıllarına gelmiştir. Steve Jobs'un biyografisini okuyanlar bilir.

@Samotne Ciasteczka Sence neden Microsoft bir OS yapmayı düşünürken pencereler geldi aklına?

Tasarım gerçekten çöp Windows'un.
Microsoft'un tasarım ekibini de kovduğunu düşünmeye başladım.
Steve Jobs'un o meşhur "Windows aslında bir MacOS kopyasıdır" sözünü hiç duymadın mı xD.

Hiç düşünmemiştim bunu. Çok fazla uzak doğu çevirisi roman okuyunca insan bazı isimleri umursamamayı öğreniyor. (Na Lan Yan Ran ve Nilaou Xiaou diye isimleri var hepsinin.)

Steve Jobs'un emeğini çalarken akıllarına gelmiştir. Steve Jobs'un biyografisini okuyanlar bilir.

Steve Jobs'un emeğini çalıyorum karşim (!).
-Microsoft.
Sence neden Microsoft bir OS yapmayı düşünürken pencereler geldi aklına?

Çünkü çoklu pencere özelliği ilk Windows'ta bulunduğu için olabilir mi acaba? Ya da en iyi pencere yönetme şekli? Adını zaten pencereden almasından anlayabilirsin.

Pencerelerden oluşan ve bütün işlemleri pencelerle yapıldığı için “Windows” adını alan bu işletim sistemleri dünyaya bir nevi yön vermiştir.

Steve Jobs'un emeğini çalıyorum karşim (!).
-Microsoft.

Çünkü çoklu pencere özelliği ilk Windows'ta bulunduğu için olabilir mi acaba? Ya da en iyi pencere yönetme şekli? Adını zaten pencereden almasından anlayabilirsin.
1989'da Amiga sahibiyken Workbench kullanıyordum, bahsettiğin çoklu pencere onda da vardı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı